ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να φοράμε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής;


JTeam

17 Ιουλίου 2023

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να φοράμε αντηλιακό στο τριχωτό της κεφαλής;
@candiceswanepoel / instagram
Προστατέψτε τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση και τη φθορά, με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία

Ίσως έχεις κουραστεί να ακούς το πόσο σημαντικό είναι το να φοράς αντηλιακό, και να το ανανεώνεις συχνά, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Ωστόσο τώρα έχεις έναν ακόμη λόγο να μη ξεχνάς την αντηλιακή προστασία, ειδικά σε ότι αφορά τα μαλλιά σου και το τριχωτό της κεφαλής σου.

Αν έχει τύχει ποτέ να καείς στο τριχωτό, ξέρεις πόσο ενοχλητικό είναι το μετέπειτα ξεφλούδισμα, αλλά και η τριχόπτωση. Γι' αυτό και φροντίζουμε να προστατέψουμε τους θύλακες της τρίχας, αλλά και τα μαλλιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική μόλυνση, μπορούν να βλάψουν το μικροβίωμα της περιοχής, το οποίο επηρεάζεται αρνητικά με αποτέλεσμα να μολύνονται οι θύλακες της τρίχας και να διαταράσσεται η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών.

Σε περιπτώσεις που παραμείνουμε για αρκετή ώρα στον ήλιο, πέρα από το ενοχλητικό ξεφλούδισμα που θα έχουμε στη συνέχεια, επηρεάζεται και η ποιότητα των μαλλιών μας, ενώ είναι πιθανό να έχουμε τριχόπτωση και σπάσιμο της τρίχας. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα της περιοχής, το οποίο παρότι καλύπτεται από τα μαλλιά, μπορεί να υποστεί έγκαυμα.

Αν θέλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών μας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Επιλέγουμε αντηλιακό για το τριχωτό

Οι λιπαρές και κρεμώδεις συστάσεις που έχουν τα κλασικά αντηλιακά δεν βοηθούν στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς είναι πολύ λιπαρά. Γι' αυτό μπορείς να βρεις στην αγορά, ειδικά mists με αντηλιακή προστασία, τα οποία προστατεύουν τόσο την τρίχα όσο και το δέρμα στην περιοχή. Βγαίνουν και σε μορφή sticks για τοπική χρήση.

  • Φοράμε μαντήλια και καπέλα
  • Ενυδατώνουμε σωστά τα μαλλιά μας και το τριχωτό με τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα
  • Μετακινούμε συχνά τα μαλλιά μας και τα πιάνουμε σφιχτά όσο είμαστε στον ήλιο

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.