ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

All Woman Project: Η καμπάνια που θα μας κάνει να αγαπήσουμε το σώμα μας


5 Σεπτεμβρίου 2016

allwoman.jpg

Ας αναλογιστούμε λίγο: Πόσο συχνά βλέπουμε μοντέλα διαφορετικών ηλικιών, φυλών, βάρους και σωματότυπου να δουλεύουν μαζί, όλα για ένα σκοπό, όλα για μία φωτογράφιση. Μπορεί η βιομηχανία της μόδας να έχει αποκτήσει έναν περισσότερο body positive χαρακτήρα, ωστόσο οι ευκαιρίες που δίνονται δεν είναι ακόμα οι ίδιες. Για παράδειγμα, δύσκολα θα δούμε ένα μοντέλο size 2 να βρίσκεται στο ίδιο στούντιο με ένα μοντέλο size 12.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο λατρέψαμε με την πρώτη ματιά το All Woman Project. Γιατί μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες βρέθηκαν κάτω από τα δυνατά φώτα και χάρισαν το καλύτερό τους χαμόγελο στο φωτογραφικό φακό, στέλνοντας ένα μήνυμα που έκανε μέχρι και τις καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων να ηχήσουν δυνατά.

Την παντιέρα της καμπάνιας σηκώνουν η Charli Howard, το μοντέλο από τη Βρετανία που θεωρήθηκε πως έχει παραπάνω καμπύλες για size 2, όπως και η Clementine Desseaux, body positive μοντέλο και blogger. Και οι δύο κυρίες μιλούν για την έλλειψη διαφορετικότητας στη μόδα.

"Θέλουμε όλα τα νέα κορίτσια να κοιτούν τις φωτογραφίες μόδας και να βλέπουν το δικό τους σωματότυπο ή εθνικότητα, κάτι που εμείς που πήραμε μέρος στο βίντεο δεν το ζήσαμε μεγαλώνοντας", είπε η Clementine σε σχετική συνέντευξη τύπου. "Μπορεί να είμαστε μοντέλα, αλλά όλες μας έχουμε κυτταρίτιδα, ραγάδες και άλλες ατέλειες που μας κάνουν γυναίκες, αλλά που οι κοινωνία μας έμαθε να ντρεπόμαστε γι αυτές. Αυτή η καμπάνια σκοπό έχει να ενώσει τις γυναίκες σε ολόκληρο τον πλανήτη".

Πέρα από τη Charli και την Clementine στη φωτογράφιση, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, συμμετείχαν και η Denise Bidot και η Iskra Lawrence, ενώ το το video θα κάνει την πρεμιέρα του πριν από το Fashion Week της Νέας Υόρκης.

Η Howard και η Desseaux ελπίζουν να ανοίξουν ένα διάλογο όχι μόνο στον κόσμο της μόδας, αλλά και διαδικτυακά μέταξύ των 3,5 εκατομμυρίων followers που έχουν. Αν θέλετε και εσείς να πάρετε μέρος δεν έχετε παρά να ανεβάσετε μία φωτογραφία σας, να γράψετε το δικό σας body positive και diversity μήνυμα και να βάλετε το #ΙAmAllWoman.

Εμείς πάντως θα το κάνουμε σήμερα κιόλας!

[gallery-684370]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.