Πέντε σημαντικά πράγματα που όλοι ξεχνάμε να κάνουμε καθημερινά

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018
_mg_5843.jpg

Η ζωή μου – ή αλλιώς η ζωή μίας beauty editor – έχει μία πολύ γεμάτη καθημερινότητα. Από τη δουλειά στο γραφείο μέχρι τα συνεχή ραντεβού και events, οι ώρες τής κάθε μέρας φεύγουν πριν καν το καταλάβω, με εμένα να τρέχω από το ένα μέρος στο άλλο. Όπως είναι φυσικό, με τόσα στο μυαλό μου, καταλήγω να ξεχνάω πολλά πράγματα που δεν θεωρώ τόσο σημαντικά όσο τη δουλειά. Μήπως όμως είναι; Και μήπως τα κάνετε και εσείς;

Ξεχνάμε να φάμε πρωινό

Οι φορές που έχω ακούσει ότι είναι απαραίτητο να τρώμε ένα καλό πρωινό μάλλον δεν είναι αρκετές, αφού σχεδόν πάντα τρώω κάτι βιαστικά ενώ βγαίνω από την πόρτα και πάω προς το αμάξι. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού χαρίζει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

Μπορεί το καλοκαίρι να μας έχει αποχαιρετήσει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ήλιος σταματάει να είναι βλαβερός προς το δέρμα μας. Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, ακόμα κι αν έξω βρέχει. Και ναι, φυσικά και εγώ ξεχνάω πολλές φορές να το εφαρμόσω, φορώντας μόνο την ενυδατική μου –χωρίς SPF- κρέμα.

Ξεχνάμε να βάλουμε κραγιόν

Ή ό,τι άλλο μας φτιάχνει λίγο το κέφι και μας κάνει να νιώθουμε όμορφες. Για εμένα αυτό είναι το κραγιόν, αφού με κάνει να δείχνω λιγότερο χλωμή και τονίζει το χαμόγελό μου. Παρόλα αυτά, όπως πολλές άλλες γυναίκες, θα με δείτε να βάζω μάσκαρα στα φανάρια και κραγιόν στο δρόμο, για να γλυτώσω χρόνο, έχοντας ξεχάσει να το κάνω πριν φύγω από το σπίτι. Όχι, δεν είναι κάτι σημαντικό που επηρεάζει την υγεία μου, αλλά η ανεβασμένη ψυχολογία που μου χαρίζει είναι σημαντική.

Ξεχνάμε να πιούμε νερό

Ο καλύτερος μου φίλος τις καθημερινές; Ο καφές, τον οποίο πίνω ασταμάτητα, ξεχνώντας πολλές φορές ακόμα και να πιω νερό. Είναι πιο εύκολο να πιάσω το ποτήρι που έχω μπροστά μου, plus με κρατάει σε εγρήγορση. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τις υπόλοιπες Jennettes που θυμούνται εκείνες πως δεν έχω πιει ούτε ένα ποτήρι νερό και με έχουν βοηθήσει να μην πάθω αφυδάτωση.

Ξεχνάμε τη σημασία της πρόληψης

Όλες ξεχνάμε πράγματα μέσα στη μέρα. Εγώ ξεχνάω συνέχεια τα παραπάνω. Εσείς μπορεί να ξεχνάτε κάτι άλλο – από το να βάλετε βενζίνη, μέχρι να πληρώσετε ένα λογαριασμό. Υπάρχει κάτι όμως που ξεχνάμε οι περισσότερες και δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο θα θέλαμε. Μιλάω φυσικά για τη σημασία της πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού και το πόσο αναγκαίο είναι να εξεταζόμαστε συχνά. Ξέρω πως είναι εύκολο να ξεχάσουμε την εξέταση όταν η καθημερινότητα «τρέχει» και για αυτό ενθουσιάστηκα λίγο παραπάνω όταν ανακάλυψα το pinkalert.gr της Avon.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, να σας ενημερώσω πως η Εκστρατεία της Avon ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού ξεκίνησε το 1992 και έως σήμερα συνεχίζει να συγκεντρώνει χρήματα και να παρέχει ενημέρωση για την ασθένεια, που επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων γυναικών. Η εταιρία χρηματοδοτεί την έρευνα για την εύρεση νέων θεραπειών σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και το σημαντικό έργο της ενημέρωσης, ώστε όλες οι γυναίκες να γνωρίσουν την τεράστια σημασία της πρόληψης, με σκοπό στο μέλλον καμία γυναίκα να μην χάνει τη ζωή της από καρκίνο του μαστού. Και το pinkalert.gr κάνει ακριβώς αυτό: θυμίζει σε εσάς και όλες τις γυναίκες που αγαπάτε να εξετάζονται.

Πώς; Κάθε μήνα, ένα νέο εικαστικό είναι διαθέσιμο στο site για να το μοιραστείτε με τις φίλες, την αδερφή, τη μαμά και κάθε άλλη γυναίκα της ζωής σας. Διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει για να τους το θυμίσετε, για να τις κρατάτε σε εγρήγορση και για να μην εφησυχάζουν. Δύο απλά κλικ μπορεί να κάνουν τη διαφορά στη ζωή μίας από αυτές. Η υγεία του στήθους μας είναι στο χέρι μας - ο φόβος και η άγνοια δε βοηθούν. Αντίθετα, η ενημέρωση, η παρατήρηση και η ψηλάφηση προστατεύουν. Η αυτοεξέταση και η μαστογραφία είναι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και δεν είναι κάτι που επιτρέπεται να ξεχνάμε. Έχει να κάνει με την υγεία μας και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να απαντήσουμε παραδείγματος χάριν μέσα σε λίγα λεπτά στο email που μόλις λάβαμε.

Μπείτε και εσείς στο pinkalert.gr, ενημερωθείτε και δείξτε πόσο νοιάζεστε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στέλνοντάς τους ένα Pink Alert.