Biotherm: Το νέο eco-labelled WATERLOVER SUN MILK

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Η Biotherm γιορτάζει ένα εξαιρετικό επίτευγμα: την πιστοποίηση του Waterlover Sun Milk SPF30 και SPF50 με το οικολογικό σήμα Nordic Swan Ecolabel. Αυτή η σειρά αντηλιακών προϊόντων, που σέβεται τα φυτοπλαγκτόν και άλλα είδη θαλάσσιας ζωής, σας βοηθά να προστατεύετε την επιδερμίδα σας, επιδεικνύοντας παράλληλα μεγαλύτερο σεβασμό στις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Ο οργανισμός Nordic Swan Ecolabel αξιολογεί την περιβαλλοντική επίπτωση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος, διασφαλίζοντας ότι τα πιστοποιημένα προϊόντα πληρούν πολύ αυστηρές περιβαλλοντικές και χημικές απαιτήσεις. Το οικολογικό σήμα διευκολύνει τους καταναλωτές στην επιλογή προϊόντων, παρέχοντάς τους ανεξάρτητες, αξιόπιστες οδηγίες και βοηθώντας τους να εντοπίζουν τα προϊόντα με τις καλύτερες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Σε ό,τι αφορά τις μάρκες, αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στο θέμα της βιωσιμότητας και ένα ισχυρό εργαλείο για διάφανη επικοινωνία.

Το νέο ECO-LABELLED WATERLOVER SUN MILK SPF30 & SPF50 πληροί ένα από τα αυστηρότερα πρότυπα οικολογικής πιστοποίησης για τα αντηλιακά προϊόντα, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία προστασία από τις ακτίνες UVA & UVB. Χάρη στη σύνθεση με 97%1 βιοδιασπώμενη βάση και με συσκευασίες που κατασκευάζονται από 100% ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό, το προϊόν έχει σχεδιαστεί, για να ελαχιστοποιεί την επίπτωσή του στο νερό και την υδρόβια ζωή.

Η ελαχιστοποίηση της επίπτωσης των προϊόντων της στον πλανήτη – και ιδίως στο νερό – βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της Biotherm. Από το 1952, όταν ιδρύθηκε η Biotherm, το νερό αποτελεί μέρος του DNA της. Το 2012 η Biotherm εμβάθυνε τη σύνδεσή της με το νερό λανσάροντας το πρόγραμμα Water Lovers, το πρώτο βήμα για το βιώσιμο μετασχηματισμό της μάρκας.

«Το νέο Waterlover Sun Milk ενσαρκώνει πραγματικά τις αξίες του προγράμματος Water Lovers της Biotherm. Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης στη διάρκεια των οποίων   βελτιώνουμε συνεχώς τη σύνθεση και τη συσκευασία του προϊόντος, είμαστε υπερήφανοι που σήμερα αναγνωρίζεται από εξωτερικούς οργανισμούς, όπως ο Nordic Swan Ecolabel», λέει ο Giulio Bergamaschi, Global Brand President της Biotherm. «Γιορτάζουμε αυτή την αναγνώριση, αλλά ξέρουμε επίσης ότι μπορούμε – και θα το πράξουμε – να κάνουμε ακόμα περισσότερα.»

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ NORDIC SWAN ECOLABEL — ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το επίσημο οικολογικό σήμα Nordic Swan Ecolabel, που θεσπίστηκε το 1989 και υποστηρίζεται από όλες τις κυβερνήσεις των Βορείων Χωρών, αποτελεί μία από τις αυστηρότερες και πλέον αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις από την πιο περιβαλλοντικά ευσυνείδητη σκανδιναβική περιοχή παγκοσμίως. Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και σε ένα ισχυρό εργαλείο που υποστηρίζει τα πιο περιβαλλοντικά βιώσιμα προϊόντα.

Μάλιστα, το 90% των Σκανδιναβών καταναλωτών το αναγνωρίζουν, και πάνω από τους μισούς το αναζητούν όταν κάνουν αγορές. Το Nordic Swan Ecolabel θέτει αυστηρές απαιτήσεις για τα χημικά. Αυτό είναι θετικό για τους καταναλωτές, τους κατασκευαστές των προϊόντων και το περιβάλλον, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Το οικολογικό σήμα προωθεί επίσης αυστηρές απαιτήσεις για τα αρώματα, τα συντηρητικά και τα αντηλιακά φίλτρα, καθώς και υψηλά πρότυπα για τη βιοδιασπασιμότητα και τη βιοσυσσώρευση, ώστε να μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Για να ελαχιστοποιείται η επίπτωση στο περιβάλλον, η πιστοποίηση από τον Nordic Swan Ecolabel δεν συνυπολογίζει μόνο τη σύνθεση, αλλά και τη συσκευασία του προϊόντος. Το οικολογικό σήμα θέτει αυστηρές απαιτήσεις για την ποσότητα και τους τύπους των υλικών που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία.

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ: ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

Από την καταστροφή των κοραλλιών μέχρι την αύξηση των επιπέδων οξύτητας των ωκεανών, η κλιματική αλλαγή έχει βαθιά επίπτωση στους ωκεανούς του πλανήτη μας.

Έχοντας δεσμευτεί να μειώσει την επίπτωση της μάρκας στο νερό, η Biotherm συνεργάζεται με ένα εργαστήριο περιβαλλοντικής έρευνας που δημιούργησε μια πλατφόρμα περιβαλλοντικών δοκιμών το 2006. Αυτός είναι ένας μοναδικός τρόπος να κατανοεί και να βελτιώνει συνεχώς την επίπτωση των αντηλιακών προϊόντων της στα υδάτινα περιβάλλοντα, από τα γλυκά μέχρι τα θαλάσσια ύδατα.

Συνεργασίες με κορυφαίες ερευνητικές ομάδες, όπως το CRIOBE (Centre de Recherches Insulaires et Observatoire de l’Environnement) και το Ίδρυμα Tara Ocean Foundation, έχουν διευκολύνει την έρευνα για τις ρεαλιστικές συγκεντρώσεις στις οποίες πρέπει να ελέγχονται τα συστατικά και οι συνθέσεις της Biotherm. Το 2019, το εργαστήριο συνεργάστηκε με το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, για να μελετήσει τις επιπτώσεις των αντηλιακών φίλτρων των καλλυντικών στη φωτοσυνθετική δραστηριότητα των κοραλλιών. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν το 2019 στο διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό Coral Reefs και έδειξαν ότι τα αντηλιακά φίλτρα δεν έχουν καμία επιβλαβή επίπτωση στα κοράλλια, ακόμα και σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις από αυτές που ρεαλιστικά μετριούνται στα θαλάσσια ύδατα.

Τα αντηλιακά φίλτρα της Biotherm επιλέγονται μόνο αφού ελεγχθούν προσεκτικά σε αυτή την πλατφόρμα. Ακολουθεί μια διεξοδική διαδικασία σύνθεσης,

στο πλαίσιο της οποίας οι επιστήμονες επιλέγουν προσεκτικά έναν συνδυασμό συστατικών και διασταυρώνουν αυτές τις πληροφορίες με τις εκτενείς γνώσεις τους για τα αντηλιακά προϊόντα. Μετά από πολλές άλλες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, ελέγχεται η ίδια η σύνθεση στην πλατφόρμα περιβαλλοντικών δοκιμών προτού εγκριθεί για παραγωγή.

Η πλατφόρμα δοκιμών εστιάζει σε 7 διαφορετικά είδη που αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία της υδάτινης ζωής, όπως τα βακτήρια, τα φυτοπλαγκτόν και τα κοράλλια. Οι δοκιμές αυτές συνίστανται στην προσεκτική εξέταση των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα σε αυτά τα είδη και τα συστατικά ή τις συνθέσεις και στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων. Έτσι διασφαλίζεται ότι η Biotherm δημιουργεί συνθέσεις που πληρούν υψηλά πρότυπα από πλευράς προστασίας, αισθητηριακής απόλαυσης και βιωσιμότητας.

Η ΠΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μετά από 10 χρόνια έρευνας και δοκιμή 200 διαφορετικών συνθέσεων, στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν περισσότερα από 150 συστατικά, η Biotherm κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά αντηλιακών προϊόντων που σέβονται τη θαλάσσια ζωή και τα φυτοπλαγκτόν:

ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕ 97% ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ4 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ

▪ Τη βιοδιασπασιμότητα

▪ Την οικοτοξικότητα

▪ Τη Βιοσυσσώρευση

▪ Και με 93% βιοδιασπώμενο άρωμα

ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

▪ Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που πληρούν τις αυστηρές περιβαλλοντικές και χημικές απαιτήσεις, πιστοποιημένες και ελεγμένες από το Nordic Swan Ecolabel.Σύνθεση ελεγμένη και εγκεκριμένη στην πλατφόρμα περιβαλλοντικών δοκιμών.

Οι δεσμεύσεις της Biotherm υπερβαίνουν τις συνθέσεις της. Για να υποστηρίζει τη δέσμευση της μάρκας να μειώνει τη χρήση παρθένου πλαστικού και να ελαχιστοποιεί τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά απόβλητα, το μπουκάλι του ECO-LABELLED WATERLOVER SUN MILK SPF30 & SPF50 κατασκευάζεται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι ανακυκλώσιμο.

Σε μια προσπάθεια καλύτερης προσέγγισης των καταναλωτών και μεγαλύτερης διαφάνειας, η συσκευασία ευαισθητοποιεί και ενημερώνει πλέον τους χρήστες, περιλαμβάνοντας οδηγίες διαλογής για όλα τα μέρη της. Παράλληλα προσφέρει μια κορυφαία σύνθεση αντηλιακού προϊόντος που εξασφαλίζει υψηλή προστασία.

Το αποκλειστικό συστατικό της Biotherm, το προβιοτικό κλάσμα Life Plankton™, συνδυάζεται με αντιοξειδωτική βιταμίνη E σε μια άκρως αισθητηριακή και ανθεκτική στο νερό σύνθεση. Η ενυδατική σύνθεση που απορροφάται γρήγορα προσφέρει υψηλή προστασία (SPF30 και SPF50) της επιδερμίδας από τις ακτίνες UVA & UVB.

ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ*

100%– Το προϊόν απλώνεται εύκολα

92%** – Η επιδερμίδα δείχνει πιο λεία

94% – Έχει απαλή αίσθηση στην επιδερμίδα

90% – Είναι ευχάριστο στη χρήση

*Αυτοαξιολόγηση 50 ατόμων, ανδρών και γυναικών 19 έως 64 ετών, αποτελέσματα μετά από 21 ημέρες

**Αυτοαξιολόγηση 50 ατόμων, ανδρών και γυναικών 19 έως 64 ετών, αποτελέσματα μετά την πρώτη χρήση