ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Η περιποίηση είναι ένας τρόπος να αγαπάς. Εσένα.


30 Οκτωβρίου 2020

Η περιποίηση είναι ένας τρόπος να αγαπάς. Εσένα.

Η Γυναίκα είναι Δύναμη. Έμπνευση. Αντοχή. Γενναιοδωρία. Απεραντοσύνη. Ένα ολόκληρο σύμπαν η καθεμία. Με νίκες, κατακτήσεις, μαθήματα, επιθυμίες και ανάγκες. Πολλές φορές τις τελευταίες τις ξεχνάμε. Κάνουμε ότι δεν τις βλέπουμε, ότι δεν τις ακούμε. Δίνοντας, ξεχνάμε να πάρουμε. Να αναπληρώσουμε την ενέργεια που διοχετεύουμε στους διαφορετικούς ρόλους της ζωής μας.

Ο εαυτός μας δεν βρίσκει πάντα τον πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο να μας πει ότι χρειάζεται αγάπη και προσοχή. Μπορεί να διαλέξει ένα δύσβατο μονοπάτι γεμάτο προκλήσεις που ζητά ψυχική αντοχή. Μια ανισορροπία στο σώμα είναι η φωνή που εκφράζει ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αυτονόητο: ότι είμαστε τέλειες, όπως ακριβώς είμαστε. 

Ότι δεν φροντίσαμε τον εαυτό μας όσο έπρεπε. Στα χρόνια της εμπειρίας μου στον χώρο της αισθητικής, έμαθα ότι η περιποίηση είναι μια από τις προϋποθέσεις της καλής υγείας, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής – συνδέονται, άλλωστε, απόλυτα μεταξύ τους αυτές οι δύο. Γιατί η περιποίηση είναι ένας τρόπος να δείχνεις στον εαυτό σου την αγάπη που του λείπει. Δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα.

jenny.gr

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και η 25η ημέρα του η Παγκόσμια Ημέρα του. Μια ημέρα αφιερωμένη σε όλες μας. Τις γυναίκες σε κάθε γωνιά του κόσμου που δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή. Με αφορμή αυτή την ημέρα θέλησα να γράψω αυτό το κείμενο, για να αφυπνίσω τις γυναίκες που βρίσκονται πάντα εκεί, διαθέσιμες για όλους τους άλλους, αλλά όχι για τις ίδιες. Που δεν αφιερώνουν ούτε το ελάχιστο από τον χρόνο τους για να κοιτάξουν με ειλικρίνεια τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να συνομιλήσουν μαζί του. Να τον παρατηρήσουν, να τον περιεργαστούν, να τον νιώσουν.

jenny.gr

Όλες οι τεχνικές περιποίησης, παλιές και νέες, δεν είναι απλά προϊόντα προόδου της αισθητικής μέσα στον χρόνο, αλλά και μικρές ευκαιρίες για να δείξετε αγάπη στον εαυτό σας. Να αλλάξετε ότι δεν σας ικανοποιεί, να απαλλαγείτε από ότι δεν σας ταιριάζει και να αφήσετε στην άκρη ότι σας βαραίνει, να σβήσετε ότι θέλετε να ξεχαστεί.

Η αισθητική έχει φροντίσει για όλα με τις τεχνικές της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα (που συνδέεται με αυτή την πολύ σημαντική παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες) είναι η τεχνική της προσομοίωσης των θηλών, επαναχρωματισμού της περιοχής γύρω από την θηλή και κάλυψης των ουλών μετά από μαστεκτομή. Η τεχνική Areola. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή. Μια τεχνική που έχει καταφέρει να χαρίσει αυτοπεποίθηση και ανακούφιση σε χιλιάδες γυναίκες που το είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα αναφέρονται 6.000 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

jenny.gr

Η περιποίηση, λοιπόν, είναι ένας - αναγκαίος - τρόπος ζωής. Είναι ένα μέσο για καλή υγεία κι ένα μέσο υποστήριξης. Οι ανάγκες της μίας γυναίκας δεν διαφέρουν από της άλλης. Ας τις σεβαστούμε και ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τις καλύψουμε.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.