ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Οξέα φρούτων: Η θεραπεία που μεταμόρφωσε την θαμπή και λιπαρή επιδερμίδα μου


Μάρθα Κουμπάνη

8 Φεβρουαρίου 2022

Οξέα φρούτων: Η θεραπεία που μεταμόρφωσε την θαμπή και λιπαρή επιδερμίδα μου
Αν σας απασχολούν κάποια προβλήματα όπως δυσχρωμίες, ρυτίδες, θαμπάδα, λιπαρότητα, ακμή και αισθάνεστε το δέρμα σας άτονο και κουρασμένο, η επιλογή είναι οι θεραπείες με οξέα φρούτων

Ταχύτατοι ρυθμοί, καθημερινή κούραση και στρες. Ειδικά το τελευταίο σε γερές δόσεις! Λόγω της δουλειάς, καθημερινά περνάω ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, αλλά και του κινητού μου. Όλα τα παραπάνω προβλήματα (προσθέστε τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ρύπους) αντανακλώνται στην εικόνα της επιδερμίδας μου. Τα τελευταία χρόνια και πλησιάζοντας τα τριάντα, το δέρμα μου μοιάζει να εκπέμπει S.O.S μέσα από τον καθρέφτη. Η επιδερμίδα μου, η οποία είναι από την φύση της μικτή -με σημεία έντονης λιπαρότητας και σμήγματος, και άλλα πιο ευαίσθητα στους ερεθισμούς- είχε χάσει την λάμψη της, ενώ μετά το καλοκαίρι είχαν σχηματιστεί και κάποιες πανάδες από τον ήλιο.

Για μεγάλο διάστημα προσπαθούσα μόνη μου να την επαναφέρω, πειραματιζόμενη όμως, με λάθος προιόντα.

Όλα αυτά μέχρι που μια καλή φίλη και συνάδελφος μου σύστησε την κυρία Μαίρη Αργείτου, αισθητικό με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο. Μία επίσκεψη στο Ινστιτούτο της στο Νέο Ψυχικό ήταν αρκετή για να αναθεωρήσω πολλά πράγματα στην ρουτίνα ομορφιάς μου. Από την πρώτη στιγμή που με εξέτασε κατάλαβα ότι είμαι στα χέρια μιας ειδικού του δέρματος. Μελέτησε προσεχτικά την επιδερμίδα μου και ήξερε ακριβώς τι χρειαζόταν.

Μετά από έναν σχολαστικό καθαρισμό του δέρματος, η διάγνωση της έλεγε «θεραπεία με οξέα φρούτων», τα οποία όπως μου εξήγησε, μας δίνουν την δυνατότητα να θεραπεύουμε κάθε ατέλεια του δέρματος.

Jenny.Gr

Αν σας απασχολούν κάποια προβλήματα όπως δυσχρωμίες, ρυτίδες, θαμπάδα, λιπαρότητα, ακμή και αισθάνεστε το δέρμα σας άτονο και κουρασμένο -όπως εγώ- έχετε ακόμη λίγους μήνες καιρό για να τα αντιμετωπίσετε με θεραπείες με οξέα φρούτων. Η στιγμή για όλα αυτά είναι τώρα που δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια.

Ξάπλωσα λοιπόν στον άνετο και περιποιημένο χώρο της και αφέθηκα στο ευγενικό της άγγιγμα για να ξεκινήσουμε την θεραπεία οξέων Dr. Murad. Δεν σας κρύβω ότι ακούγοντας «οξέα» αρχικά δίστασα, όμως εμπιστεύτηκα την γνώση και την εμπειρία της και αποδείχτηκε ότι πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή και ήπια θεραπεία, που άφησε το δέρμα μου καθαρό και απίστευτα λείο.

Συζητώντας μαζί της, η κυρία Αργείτου, μου έδωσε να καταλάβω, τη σημασία του σχολαστικού καθαρισμού -το moto της είναι «Όμορφο δέρμα είναι το υγιές δέρμα. Και υγιές δέρμα είναι μόνο το καθαρό δέρμα». Όχι όμως του καθαρισμού με οποιοδήποτε προιόν, αλλά με το κατάλληλο!

Σε αυτό έδωσε ιδιαίτερη έμφαση: Kατανοήσαμε μαζί, τις ανάγκες της επιδερμίδας μου, αφού πρώτα ερευνήσαμε το «ιστορικό» της, τις συνήθειες μου και τα προιόντα που χρησιμοποιούσα μέχρι πρότινος. Κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και στο δικό μου το πρώτο βήμα ήταν να ρυθμίσουμε την λιπαρότητα με την θεραπεία οξέων. Έφυγα από την πρώτη μας συνεδρία ενθουσιασμένη, ενώ στο δρόμο άγγιζα το πρόσωπο μου, τόσο λείο και φρέσκο που δεν το αναγνώριζα. Φεύγοντας δεν υπήρχε κανένας ερεθισμός, όπως αρχικά φοβόμουν.

Η κυρία Αργείτου είναι η ειδικός που θα σε πάρει τηλέφωνο η ίδια, μετά την θεραπεία για να σε ρωτήσει «πώς είναι το δέρμα σου σήμερα;», σαν να είναι η καλύτερή σου φίλη. Και είναι σίγουρα η καλύτερη φίλη της επιδερμίδας σου.

Μετά και την δεύτερη συνεδρία και τη χρήση λίγο πιο δραστικών προιόντων, αλλά και την δική μου προσπάθεια στο σπίτι, με καθαρισμό και ενυδάτωση του δέρματός μου με τα σωστά προιόντα αυτήν τη φορά, η επιδερμίδα μου είναι εμφανώς πιο καθαρή και λεία, ενώ η όψη της πιο ομοιόμορφη, καθώς οι δυσχρωμίες και πανάδες υποχωρούν.

Φυσικά η κυρία Αργείτου δεν παρέλειψε να μου υπενθυμίσει να φορέσω το αντηλιακό μου το επόμενο πρωινό, αλλά και κάθε μέρα, ακόμα και τον χειμώνα, για να με προστατεύσει όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και την μπλε ακτινοβολία στην οποία και εκτίθεμαι.

Κλείνοντας, αυτό που καταλάβα ξανά είναι πως, τίποτα δεν είναι πιο όμορφο και ελκυστικό από ένα λαμπερό δέρμα. Μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά ενώ μαρτυρά την αγάπη που τρέφουμε για τον εαυτό μας. Γιατί, ακόμη και αρκετά δύσκολα προβλήματα της επιδερμίδας αντιμετωπίζονται με τεράστια επιτυχία και μάλιστα, σε σχετικά, σύντομα χρονικά διαστήματα. Μην το βάζετε ποτέ κάτω, λοιπόν.

Info

Μαρία Αργείτου

www.mariaargeitou.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.