ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Οι 11 γυναικείοι ρόλοι που καθόρισαν τη μόδα στην ελληνική τηλεόραση


JTeam

21 Νοεμβρίου 2023

Οι 11 γυναικείοι ρόλοι που καθόρισαν τη μόδα στην ελληνική τηλεόραση
«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» και η τηλεόραση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Η fashion editor Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα & η beauty editor Αλεξάνδρα Τρύφωνος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, επιλέγουν τις γυναικείες περσόνες που καθόρισαν την ελληνική τηλεοπτική μόδα

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Χρόνια πολλά σε αυτό το -πλέον- χρωματιστό κουτί που τοποθετούμε στα σαλόνια μας, στις κρεβατοκάμαρές μας, στις κουζίνες μας. Όπως είχε πει και η Μαρίνα Κουντουράτου στην θρυλική σειρά, Δύο Ξένοι: «Αν οι άνθρωποι ήταν πιο ενδιαφέροντες από την τηλεόραση, τότε μπροστά από τους καναπέδες μας θα τοποθετούσαμε ανθρώπους». Δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα με αυτήν την ατάκα, αλλά σίγουρα ήταν εμπνευσμένη και κολλάει στην περίσταση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1996. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε για να τιμήσει το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τηλεόρασης, που πραγματοποιήθηκε στις 21 & 22 Νοεμβρίου 1996 στην Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπούτρος Γκάλι. Ο βασικός στόχος της ημέρας αυτής είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Εμείς σήμερα, ωστόσο, αποφασίσαμε να μιλήσουμε για την ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα για τις ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Όχι γενικά για τις τηλεοπτικές σειρές, αλλά για τους 11 χαρακτήρες, για τους 11 ρόλους που άφησαν το στίγμα τους με την εικόνα τους, τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους και το make up τους. Αυτοί οι ρόλοι χαρακτηρίζονται από το αξεπέραστο και πολλές φορές πρωτοποριακό για την εποχή look τους, το οποίο άφησε ιστορία και χαράχτηκε ανεξίτηλα στο μυαλό μας. Πολλοί από αυτούς έχουν γίνει μέχρι και αποκριάτικες στολές -παρότι άνετα θα τα φορούσαμε και στην καθημερινότητά μας, με κάποιες αλλαγές στο accessorising ίσως.

1. Βίρνα Λιώση Δράκου (Η Λάμψη)

Η εισαγγελέας εφετών της καρδιάς μας (μακριά από μας) με το ύφος χιλίων καρδιναλίων και μια ελαφριά γκαντεμιά. Τα συνολάκια της Κάτιας Δανδουλάκη αντανακλούσαν την αμερικάνικη κουλτούρα, στην οποία είχε εντρυφήσει η Βίρνα και πολλές γυναίκες υποκλεινόντουσαν μπροστά σε αυτά. Σικάτη, όπως πάντα. Τα μαλλιά και το μακιγιάζ του χαρακτήρα της Βίρνας Δράκου εναρμονίζονταν απόλυτα με το υπόλοιπο κομψό στιλ: κλασικό μακιγιάζ που η έντασή του ήταν επικεντρωνόταν κυρίως στα μάτια και το βλέμμα, παρά στα χείλη και ένα chic διαχρονικό μακρύ καρέ που αποτύπωνε την αίγλη της εποχής.

Jenny.Gr

2. Νανά Σταμάτη (Οι Μεν και Οι Δεν)

Το κοκκινόμαλλο τέρας με την μποέμ ζωή, το υποδύθηκε η Τζόυς Ευείδη. Αυτή η πληθωρική, ερωτική γυναίκα με την αδιαφορία της προς τον μεγαλοαστικό σνομπισμό των γειτόνων της να σπάει κόκκαλα, μας έδωσε πολλά αντισυμβατικά looks με έμφαση στις καμπύλες της. Το ίδιο συνέβη και με τα hairstyles που ακολουθούσαν το αντισυμβατικό στιλ των ρούχων της. Κορδέλες, μαντίλια και scrunchies είναι τα αξεσουάρ μαλλιών που έχουμε συνδέσει με αυτόν τον ρόλο και μας έρχονται πρώτα στο μυαλό.

Jenny.Gr

3. Χριστίνα Μαρκάτου (Ντόλτσε Βίτα)

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ηγήθηκε στο εργοστάσιο ντομάτας, διέπρεψε στο Παλαιό Ψυχικό και ερωτεύτηκε σφόδρα τον γαμπρό της, φορώντας μακριές πουκαμίσες, pencil midi φούστες και χαμηλοτάκουνες γόβες. Η πιο accurate ενδυματολογική απόδοση μιας 50ρας στα 90’s. Αυτό που στιγμάτισε επίσης την εικόνα της ήταν το iconic bob haircut της με αφέλειες. Κομψό, αυστηρό, αλλά παράλληλα ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο.

Jenny.Gr

4. Ντένη Μαρκορά (Δύο Ξένοι)

Ένας από τους ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης, που δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Η Ντίνα Κώνστα στα καλύτερά της, με ατάκες που ακόμα και σήμερα έχουν μείνει ανεξίτηλες. Η Ντένη λάτρευε να ντύνεται κομψά και να επιδεικνύει τον πλούτο της. Χρωματιστές ετόλ, γούνες, γάντια, λαμπερά κοσμήματα, πολλά κερατοδαχτύλιδα, καλοραμμένα deux pieces και φυσικά πολλές τσάντες και παπούτσια έκαναν παρέλαση στην μικρή οθόνη κάθε φορά που εμφανιζόταν. Το look της ολοκλήρωναν μακιγιάζ που στόχο είχαν να δείχνουν όσο πιο φρέσκο και λαμπερό το δέρμα της δίνοντας την απαραίτητη ένταση στο βλέμμα και στα χείλη για να «γράφουν» στην κάμερα. Φυσικά, από το signature στιλ της χαρακτηριστική ήταν και η κουπ των μαλλιών της - η οποία φυσικά ήταν περούκα.

Jenny.Gr

5. Ματίνα Μανταρινάκη (Κωνσταντίνου και Ελένης)

Η Καλλιρρόη Μυριαγκού υποδύθηκε το retro κορίτσι της καρδιάς μας ή όπως ειπώθηκε στο γραφείο «το πρώτο vintage είδωλο». Αυτό το ρομαντικό, αγαθό πλάσμα που ντυνόταν λες και είχε βγει από ελληνική ταινία του 1960, μας χάρισε γέλιο με τις -οριακά- κακόγουστες επιλογές της, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που συνοδευόταν. Το μακιγιάζ της Ματίνας ήταν επίσης ανύπαρκτο και τα μαλλιά της αρκετά απεριποίητα ή περιποιημένα με τον «λάθος» τρόπο, ώστε να τονίζουν τις θρησκευτικές αρχές που είχε πάρει από το σπίτι της.

Jenny.Gr

6. Σωσώ Παπαδήμα (Εγκλήματα)

Στον ρόλο της θρυλικής αυτής εκδικητικής, ζηλιάρας συζύγου με την σαρκαστική, δηλητηριώδη ατάκα είδαμε την Καίτη Κωνσταντίνου. Η Σωσώ ξεκίνησε ως μια κλασική σπιτονοικοκυρά στα 00’s με τις midi φούστες της, τα χρωματιστά καλσόν της, αλλά και με περίτεχνα τυρμπάν. Στο τέλος είδαμε την dark πλευρά της με μαύρα ρούχα, διαφάνειες, μακριές καπαρντίνες και όλα όσα θα φορούσε μια χήρα που σέβεται τον εαυτό της, αφού αυτός ήταν και ο στόχος της. Χαρακτηριστικά στοιχεία της εικόνας της ήταν και τα ξανθά μαλλιά της, τα οποία τα είδαμε να αλλάζουν μήκος και πολλά στιλ στη ροή των επεισοδίων. Από την άλλη το μακιγιάζ της συνδύαζε ιδανικά κάποια gothic στοιχεία με «καθαρόαιμα» makeup details των ‘00s.

Jenny.Gr

7. Καίτη Κολεσίδου-Γκιούλμπαμπα (Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη)

Η Μαρία Λεκάκη μας χάρισε μια εξαιρετική ερμηνεία, όντας μια οπτασία στα λευκά. Η Καίτη η Παρθένα, φορούσε μόνο λευκά, αφού ήταν άσπιλη και αμόλυντη, παρά τις προσπάθειές της για το αντίθετο. Το look της πάντα είχε κάποιο στοιχείο σεξουαλικότητας, αφού ήθελε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για το μοιραίο. Στα μαλλιά επίσης πειραματιζόταν με διάφορα χτενίσματα: άλλοτε βλέπαμε εντυπωσιακούς όγκους με μπούκλα και άλλοτε straight χτενίσματα και τουφάκια exte -σε λευκή, φυσικά, απόχρωση.

Jenny.Gr

8. Λίλα Στενή (S1ngles)

Η Σάννυ Χατζηαργύρη στον ρόλο της wanna be ηθοποιού, με τη μεγάλη καρδιά, την αδυναμία στο ανδρικό φύλο και τον έρωτα για τα τούλια. Η Λίλα πρέπει να έχει φορέσει περισσότερες τούλινες tutu από ότι η Agrippina Vaganova και τις έχει σετάρει χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος με pop τοπάκια, χρωματιστά τακούνια και μερικές φορές με λούτρινα ζωάκια. Πρωτοποριακή ήταν η εικόνα και των μαλλιών της σε κόκκινη απόχρωση, που είδαμε σε πολλά αντισυμβατικά haircuts.

Jenny.Gr

9. Ράνια Κωνσταντακάτου (S1ngles)

Δύστροπη, δυναμική, αυστηρή, μονόχνωτη και γκρινιάρα ήταν η Μαρία Σολωμού στην αρχή της σειράς. Αυτό αντανακλούσε και το look της με τα minimal, γραμμικά, μονόχρωμα κομμάτια να κατακλύζουν την ντουλάπα της. Ένας ρόλος που αγαπήθηκε πολύ και αντιγράφηκε κατά κόρον τόσο στιλιστικά, όσο και στο κομμάτι της ομορφιάς. Η Μαρία Σολωμού σε αυτόν τον ρόλο αποθέωσε τα σγουρά της μαλλιά και έκανε statement το nude κραγιόν.

Jenny.Gr

10. Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου (Στο παρά πέντε)

Ο ρόλος που έγινε αποκριάτικη στολή πιο γρήγορα από όλους τους υπόλοιπους. Η Σμαράγδα Καρύδη στον ρόλο της τιμωρού, αγαθής, αριστοκράτισσας με τα ακατάλυπτα looks και το αστείο περπάτημα. Έντονα prints, maxi παλτό με γούνινους γιακάδες, extravagant τσάντες και μακριά νυχτικά μας έδωσαν μια εντελώς διαφορετική οπτική της υψηλής κοινωνίας. Φυσικά, signature και πολύ αγαπημένο στοιχείο της εικόνας της ήταν τα πλούσια σγουρά ξανθά της μαλλιά.

Jenny.Gr

11. Πένυ Κουτρουμπά (Μαύρα Μεσάνυχτα)

Η Γιούλικα Σκαφιδά υποδύθηκε την γκοθού, επαναστάτρια μαθήτρια λυκείου με απόλυτη επιτυχία. Ένας ρόλος που αναδείχθηκε στην κορύφωση της emo τάσης και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουν πολλοί αυτόν τον «σκοτεινό» κόσμο. Σκισμένα μαύρα ρούχα -όσο πιο πένθιμα, τόσο το καλύτερο- με βαριές αρβύλες και κοσμήματα με τρουκς ήταν στην καθημερινή γκαρνταρόμπα της Πένυς. Τα μαλλιά και το μακιγιάζ αποτύπωσαν επακριβώς τη γενικότερη φιλοσοφία του χαρακτήρα.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.