ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Estée Lauder: Η επικεφαλής επιστήμονας του brand έδωσε διάλεξη στην 77η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Society of Cosmetic Chemists


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2023

Estée Lauder: Η επικεφαλής επιστήμονας του brand έδωσε διάλεξη στην 77η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Society of Cosmetic Chemists
Η Estée Lauder παρουσίασε την εφαρμογή δεδομένων της Επιγενετικής, του κιρκάδιου ρυθμού και της Επιστήμης της μακροζωίας στην περιποίηση της επιδερμίδας σε Κορυφαίο Συνέδριο

Η 77η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Society of Cosmetic Chemists (SCC) πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου και κάλυψε την τελευταία έρευνα και καινοτομία στον κλάδο. Η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση SCC, είναι το κορυφαίο συνέδριο για την εκπαίδευση στην επιστήμη των καλλυντικών και το παρακολούθησαν περισσότεροι από χίλιοι επιστήμονες του κλάδου των καλλυντικών, από τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και προμηθευτές και ρυθμιστικοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο.

Φέτος το SCC προσκάλεσε τη Nadine Pernodet, PhD, Senior Vice President, Bioscience, Global R&D, The Estée Lauder Companies και επικεφαλής επιστήμονα της Estée Lauder, για να δώσει διάλεξη με θέμα την ηγετική της θέση στην καινοτομία στην ομορφιάς. Η ομιλία της Dr. Pernodet άνοιξε τo συνέδριο «Καινοτομία Ομορφιάς: Παράγοντες Αλλαγής» με την παρουσίασή της με τίτλο «Αξιοποίηση της Επιγενετικής: από την αντιγήρανση στην αντιστροφή της ηλικίας». Η Dr. Pernodet μοιράστηκε τα πρωτοποριακά ευρήματα της ομάδας της τα τελευταία 15 χρόνια σχετικά με το πώς τα επιγενετικά σήματα, όπως οι πρωτεΐνες μακροζωίας σιρτουίνες, σχετίζονται με την αντιστροφή της ηλικίας των κυττάρων του δέρματος και μπορούν να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την επιδερμίδα και τη γήρανση. Παράλληλα παρείχε πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής που είναι το κλειδί, ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται και να λειτουργεί ως νεότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας στη μετάβαση από την αντιγήρανση στην ορατή αντιστροφή ηλικίας.

Για να επεκτείνει την πολυετή έρευνα της Dr. Pernodet για τη σχέση ανάμεσα στον κιρκάδιο ρυθμό και τη λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, η Estée Lauder υποστήριξε μία μελέτη σε συνεργασία με το Case Medical Center στο Κλίβελαντ του Οχάιο και καθόρισε τις επιπτώσεις της κακής ποιότητας ύπνου, στην όψη, στη λειτουργία και στην αποκατάσταση του δέρματος, σε σύγκριση με την καλή ποιότητα ύπνου. Η παραπάνω μελέτη βοήθησε την Estée Lauder να εξετάσει σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο οι βασικές δραστηριότητες των κυττάρων του δέρματος, μπορεί να επηρεάζονται λόγω απώλειας του κιρκαδικού συγχρονισμού και οδήγησε σε νέα ευρήματα που συμβάλλουν στον μετριασμό των ορατών χαρακτηριστικών γήρανσης του δέρματος.

Jenny.Gr

«Έχουμε πάρει μία εντελώς νέα ερευνητική κατεύθυνση, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος. Η έρευνά μας για τις πρωτεϊνες σιρτουίνες στην επιδερμίδα, εμπνευσμένη από την επιστήμη της μακροζωίας και το στόχο της παράτασης της διάρκειας ζωής των κυττάρων, αποτελεί επανάσταση στον κλάδο και αντικατοπτρίζεται στην αποκλειστική τεχνολογία SIRTIVITY-LP™ της Estée Lauder Re-Nutriv», δήλωσε η Dr. Pernodet. «Επιπλέον, η κατανόηση του κιρκάδιου ρυθμού του δέρματος και της σημασίας των νυχτερινών δραστηριοτήτων των κυττάρων της επιδερμίδας, αποτέλεσε τον πυρήνα πρωτοποριακών τεχνολογιών για την αντιμετώπιση της αποτελεσματικής επανόρθωσης του δέρματος. Αυτοί οι τομείς της επιγενετικής έρευνας οδηγούν σε νέες προτάσεις για την αντιστροφή των ορατών σημείων γήρανσης του δέρματος».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.