ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

DIY σαμπουάν κατά της πιτυρίδας


TSVIGKOU

29 Ιουνίου 2013

Αναζωογονεί το δέρμα στο τριχωτό και τα μαλλιά.

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά για την περιποίηση των μαλλιών αφορούν την καταπολέμηση της πιτυρίδας αφού είναι ένα συχνό φαινόμενο ειδικά στους άντρες. Τα περισσότερα προϊόντα όμως είναι αρκετά στυπτικά με έντονα καθαριστικά σαπούνια που αντί να διορθώνουν το πρόβλημα το επιδεινώνουν. Αυτό που χρειάζεται το δέρμα στο τριχωτό είναι περιποίηση και καθαρισμός με ήπια συστατικά φιλικά προς το δέρμα.

Ένα ήπιο σαμπουάν, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι το παρακάτω:

Υλικά:

50ml αποσταγμένο νερό

50ml υγρό σαπούνι Καστίλης

100ml έλαιο jojoba

2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο

2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πρώτα πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου και αφήστε τον πολτό για 10 λεπτά ώστε να σχηματιστεί η αλισίνη, μια ουσία με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση. Στη συνέχεια τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα multi ή μπλέντερ και περάστε τα μερικές στροφές για να ενωθούν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εφαρμογή:

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν κανονικά, κάντε μασάζ στο τριχωτό, αφήστε το δράσει για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μερικές πληροφορίες για τα υλικά:

Το σαπούνι Καστίλης καθαρίζει απαλά το δέρμα χωρίς να διαταράσσει το φυσικό του μανδύα προστασίας.

Το έλαιο jojoba εξισορροπεί την λιπαρότητα στο τριχωτό, θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, δρα κατά της πιτυρίδας και ενυδατώνει τα μαλλιά.

Το μηλόξυδο μειώνει την λιπαρότητα, καθαρίζει ήπια το δέρμα στο τριχωτό, προσφέρει όγκο και λάμψη στα μαλλιά.

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη που είναι ισχυρή αντιμικροβιακή ουσία και δρα κατά των μικροοργανισμών που παράγονται στο τριχωτό, ειδικά στην περίπτωση της πιτυρίδας.

Extra tip:

Μην ανησυχήσετε για την έντονη μυρωδιά του σκόρδου στα μαλλιά, το μηλόξυδο θα την εξουδετερώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.