ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Beauté την Κυριακή: Φτιάχνουμε λοσιόν για τα μαύρα στίγματα


TSVIGKOU

6 Μαΐου 2018

antoine-da-cunha-340317-unsplash.jpg

Η λοσιόν που θα φτιάξουμε σήμερα αποτελείται από ένα υλικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα, το λεμόνι. Συγκεκριμένα χριεαζόμαστε χυμό από λεμόνι, νερό, μπουκάλι με αντλία σπρέι.

Αναμείξτε τα δυο υλικά σε ίσες ποσότητες, πρώτα μετρήστε το χυμό λεμονιού και μετά προσθέστε το νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 3-4 μέρες και να το φυλάξετε σε δροσερό μέρος.

Να το εφαρμόζετε κάθε βράδυ, μετά τον καθαρισμό του προσώπου. Ψεκάστε τη λοσιόν ή απλώστε την με τα χέρια σε όλο το πρόσωπο (αποφύγετε τα μάτια). Αφήστε την για όλη την νύχτα και το πρωί ξεπλύνετε το πρόσωπο με αρκετό χλιαρό νερό. Στην συνέχεια απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Ο χυμός λεμονιού λόγω της οξύτητας του ξηραίνει το δέρμα, για αυτό να μην παραμελείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά.

Το κιτρικό οξύ του λεμονιού μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος και για αυτό είναι ιδανικό για λιπαρά και μεικτά δέρματα. Επιπλέον απομακρύνει τους επίμονους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους, προσφέρει απολέπιση και φωτίζει το δέρμα.

Extra Info: Λόγω της οξύτητας του χυμού λεμονιού, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο απέναντι στον ήλιο, οπότε είναι απαραίτητο να φοράτε αντηλιακό καθημερινά. Για τα ευαίσθητα δέρματα η αναλογία των δυο συστατικών πρέπει να διαφορετική. Σε ένα μέρος από χυμό λεμονιού αντιστοιχούν δυο μέρη νερό καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.