ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

2 πανεύκολοι DIY τρόποι να καθαρίζουμε τα πινέλα μας


Ελένη Τσούτση

23 Νοεμβρίου 2018

freestocks-org-209881-unsplash1.jpg

Σύμφωνα με τους expert make up artists αλλά και τους δερματολόγους, τα πινέλα του μακιγιάζ θα πρέπει να τα καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αρκετές από εμάς αμελούν αυτό το στάδιο αλλά είναι μία σημαντική διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει συνήθεια και να προστεθεί στην εβδομαδιαία μας ρουτίνα.

Γιατί θα πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα μας;

Αφενός γιατί προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την εισβολή μικροβίων και αφετέρου γιατί ένα καθαρό πινέλο αποδίδει καλύτερα στο μακιγιάζ

Σας προτείνουμε λοιπόν τους παρακάτω 2 πανεύκολους τρόπους με υλικά από το σπίτι μας που μπορείτε να καθαρίσετε τα πινέλα μας και να τα κάνουμε να μοιάζουν σαν καινούργια.

1. Με σαπούνι – μπάρα:

Ακουμπάμε πάνω στο σαπούνι το πινέλο και κάνοντας κυκλικές κινήσεις αρχίστε να το καθαρίζουμε, παράλληλα κάνουμε μασάζ με τα δάχτυλά μας στις τρίχες και έπειτα το ξεβγάζουμε καλά με χλιαρό νερό. Αφού το στεγνώσουμε με ταμποναριστές κινήσεις πάνω σε χαρτί κουζίνας το τοποθετούμε οριζόντια πάνω σε μία πετσέτα.

2. Με σαμπουάν και ελαιόλαδο:

Τοποθετούμε σε ένα μπολ ίση ποσότητα σαμπουάν με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Έπειτα, βουτάμε μέσα το πινέλο (μόνο τις τρίχες), ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει πάλι σε οριζόντια στάση πάνω σε μία πετσέτα.

TIP: Αφήνουμε τα πινέλα μας να στεγνώσουν καλά και αν φύγει κάθε ίχνος υγρασίας ώστε να μη χαλάσει η ποιότητα της τρίχας.

Δείτε ακόμη:

Τα απαραίτητα πινέλα στο μακιγιάζ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.