ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Beauté την Κυριακή: 3 εύκολες DIY μάσκες με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας


Ελένη Τσούτση

22 Ιανουαρίου 2023

Beauté την Κυριακή: 3 εύκολες DIY μάσκες με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας
Instagram/ @clickmyworld
Κρύο, βροχή και Κυριακή: η τέλεια συνταγή για να μείνετε στο σπίτι, να κουκουλωθείτε στον καναπέ με ένα βιβλίο και να κάνετε μάσκες ομορφιάς στο πρόσωπό σας

Δεν έχετε; Μην αγχώνεστε, γιατί οι τρεις μάσκες που θα βρείτε παρακάτω είναι homemade με 100% φυσικά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, φτιάχνονται πανεύκολα και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

Μάσκα για απολέπιση με βρώμη και μέλι

Ο συνδυασμός της βρώμης με το μέλι είναι η ιδανική επιλογή για μια ήπια απολέπιση, η οποία δε θα τραυματίσει την επιδερμίδα αλλά θα την αφήσει απαλή, αναζωογονημένη και λαμπερή.

Εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα, τρίψτε με πολύ απαλές κινήσεις μασάζ και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να την εφαρμόζετε ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα, καθώς τα συστατικά της είναι φιλικά προς το δέρμα.


Μάσκα για σύσφιξη με γιαούρτι και λεμόνι

Το ελληνικό γιαούρτι, εκτός από διατροφικός θησαυρός, είναι και ένας πολύ καλός σύμμαχος της επιδερμίδας μας. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον φρέσκο χυμό λεμονιού μπορεί να κάνει θαύματα, αφού οι τονωτικές ιδιότητες του γιαουρτιού και η καθαριστική δράση που έχει το λεμόνι, προσφέρουν αίσθηση σύσφιγξης και ζωντάνιας.

Εφαρμόστε τη συγκεκριμένη μάσκα κάθε φορά που νιώθετε το δέρμα σας άτονο ή θαμπό (έως 3 φορές την εβδομάδα) και τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν.

Jenny.Gr
Pexels

Μάσκα για αναζωογόνηση με κακάο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη μυρωδιά του κακάο όταν κάνει κρύο και βρέχει. Τι θα λέγατε λοιπόν εκτός από ένα ρόφημα, να φτιάξετε και μία μάσκα με αυτό;

Αναμείξτε 1 μεγάλη κουταλιά κακάο σε σκόνη με λίγο νερό ώστε να πήξει η σύνθεσή του και προσθέστε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε –η λεβάντα για παράδειγμα θα σας χαλαρώσει ενώ η μάσκα δρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.