ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

Beauté την Κυριακή: Πείτε αντίο στα μαύρα στίγματα με αυτή την εύκολη DIY μάσκα


Ελένη Τσούτση

5 Φεβρουαρίου 2023

Beauté την Κυριακή: Πείτε αντίο στα μαύρα στίγματα με αυτή την εύκολη DIY μάσκα
Instagram/@bizceizleyin
Αν κάτι είναι ενοχλητικό στο δέρμα μας εκτός από τα σπυράκια, αυτά είναι χωρίς αμφιβολία τα μαύρα στίγματα

Σίγουρα τα μαύρα στίγματα αποτελούν ένα απο τα πιο ενοχλητικά σημεία στο πρόσωπο μιας γυναίκας (ναι και στο δικό μου) γιατί κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο.Ήρθε η ώρα να σας προτείνω μία DIY μάσκα που δοκίμασα και ένιωσα το δέρμα μου καθαρό και λαμπερό. Τα μαύρα στίγματα είχαν μειωθεί αισθητά και η επιδερμίδα μου ήταν εμφανώς πιο φρέσκια.

Συγκεκριμένα θα χρειαστείτε 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα και 3 κουταλιές σούπας πλήρες γάλα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σόδα μαγειρικής έχει αντιβακτηριδιακή αλλά και αντισηπτική δράση, με αποτέλεσμα να δρα κατά την δημιουργία σπυριών. Από την άλλη το γάλα είναι ενυδατικό, μαλακώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

Jenny.Gr
Pexels

Ανακατέψτε τα δύο υλικά μαζί μέσα σε ένα μπολ και το scrub είναι έτοιμο. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με προϊόν προσώπου, κατάλληλο για τον τύπο δέρματος, σκουπίστε με καθαρή πετσέτα και ξεκινήστε το scrub με απαλές κινήσεις, επιμένοντας στα σημεία που έχετε μαύρα στίγματα. Κάνετε απαλό μασάζ για περίπου 8 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Extra Tip: Στις περιοχές που έχετε σπυράκια μην κάνετε μασάζ, για να μην ερεθιστεί επιπλέον η περιοχή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.