ΟΜΟΡΦΙΑ DIY BEAUTY

3 DIY μάσκες για ξηρά πόδια που πρέπει να δοκιμάσεις


Ελένη Τσούτση

23 Μαρτίου 2023

3 DIY μάσκες για ξηρά πόδια που πρέπει να δοκιμάσεις
Pexels
Στην καθημερινότητά μας κάνουμε περισσότερο focus στην περιποίηση του προσώπου και ξεχνάμε τα πόδια. Οι παρακάτω DIY μάσκες ποδιών θα σας χαρίσουν αξεπέραστα απαλή και βελούδινη επιδερμίδα

Πριν φορέσετε πέδιλα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιποιηθείτε τα πόδια σας. Εκτός από τις ειδικές μάσκες που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, είναι εύκολο να φτιάξετε μόνες σας foot masks χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα αφού τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Οι παρακάτω 3 DIY συνταγές για μάσκες ποδιών θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις σκασμένες φτέρνες.

1. Για ξηρό, ερεθισμένο δέρμα: Ενυδατική μάσκα ποδιών με αυγό, μπανάνα, γάλα, μέλι και ελαιόλαδο

Συστατικά

  • 1 αυγό
  • 1 πολτοποιημένη μπανάνα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

«Οι μάσκες ποδιών στο σπίτι μπορεί να είναι χρήσιμες», αναφέρει η δερματολόγος Allawh στο Byrdie, αλλά δίνει έμφαση στην αποφυγή των ερεθιστικών συστατικών. Αυτή η μάσκα περιλαμβάνει ένα απαλό χημικό απολεπιστικό, γαλακτικό οξύ. «Το γαλακτικό οξύ είναι ένα ήπιο οξύ που προέρχεται από το γάλα με πρόσθετες ενυδατικές ιδιότητες. Είναι ένα αποτελεσματικό απολεπιστικό που ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και είναι ιδανικό για ξηρό, ευαίσθητο δέρμα.

«Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στα πόδια και αφήστε το να δράσει για 40 λεπτά», συμβουλεύει η ειδικός. «Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα απαλό καθαριστικό όπως το Hydrating Cleanser CeraVe. Αφού περάσει ο χρόνος δράσης της, χρησιμοποιήστε μια ζεστή πετσέτα για να αφαιρέσετε το μείγμα.

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

2. Για ξηρό δέρμα: Χυμός λεμονιού, κουρκουμάς και καφές

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κατακάθι καφέ

«Αν θέλετε να κάνετε απολέπιση από το νεκρό δέρμα, σας συνιστώ να προσθέσετε φυσικά απολεπιστικά δέρματος», τονίζει η Allawh. Και αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή. «Τα φυσικά απολεπιστικά που μπορείτε να προσθέσετε είναι ο κουρκουμάς και ο κατακάθι καφέ. Ο κουρκουμάς έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αναμείξτε πρώτα σε ένα μπολ τον κουρκουμά και τον κατακάθι καφέ και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού. Τέλος, ανακατέψτε μέχρι η υφή να είναι της αρεσκείας σας. Πριν απλώσετε την μάσκα, αφήστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά ώστε το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τη μάσκα.

Jenny.Gr
Pexels


Για ενυδάτωση και απολέπιση: Ζάχαρη, ελαιόλαδο, μέλι και λεβάντα

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/8 φλιτζάνι μέλι
  • 3-5 σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας

Η κρυσταλλική ζάχαρη ή το αλάτι μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικό απολεπιστικό ποδιών DIY. Μπορούν μάλιστα, να αναμειχθούν με ελαιόλαδο, μέλι ή αιθέρια έλαια και να φτιάξετε το δικό σας scrub. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την παραπάνω μάσκα, ξεκινήστε το μείγμα απολέπισης με τα ξηρά συστατικά σας (τη ζάχαρη) και στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, το ελαιόλαδο και τα αιθέρια έλαια. Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το απλό, ενυδατικό scrub, αφήστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά ώστε το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα τη μάσκα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.