ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φυσική περιποίηση των ματιών


29 Δεκεμβρίου 2012

eyes-treat1.png

Τα μάτια αποτελούν την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και θέλουν προσοχή και ιδιαίτερη περιποίηση.

Η φροντίδα των ματιών πρέπει να έιναι προτεραιότητα τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα. Η αυπνία, το ξενύχτι, η κούραση από την πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή αποτυπώνονται στα μάτια. Περιποιηθείτε λοιπόν τα μάτια σας κι απαλλάξτε από την κούραση και τις κοκκινίλες στο εσωτερικό τους.

Μάθετε ποια βότανα είναι ωφέλιμα για τα μάτια σας κι εκμεταλλευτείτε τα:

• Το χαμομήλι είναι γενικός εξαιρετικά ευεργετικό για τον άνθρωπο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα μάτια σας: βάλτε 4γρ. Χαμομήλι σε 2 ποτήρια καυτό νερό, σουρώστε με πολύ προσοχή και κάντε εσωτερικό λουτρό με το έκχυμα που θα μείνει. Τα μάτια σας θα δείχνουν πιο ξεκούραστα μετά απ’ αυτό.

• Μία – δύο σταγόνες από λεμόνι στο εσωτερικό του ματιού θα καθαρίσει το εσωτερικό τους και θα τους δώσει λάμψη.

Τα φύλλα πλατανιού είναι επίσης ένα βάλσαμο για τα μάτια. Βράστε τα πλατανόφυλλα και κάντε πλύσεις στο εσωτερικό του ματιού με το αφέψημα.

Το δεντρολίβανο είναι εξίσου ευεργετικό για την όραση. Βράστε δεντρολίβανο και πιείτε 3 ποτήρια την ημέρα. Συνεχίστε για μέρες κι η όρασή σας θα δυναμώσει.

• Το καρότο και το μαρούλι βοηθούν πολύ στην τόνωση της καλής όρασης.

Δοκιμάστε τις παραπάνω απλές συμβουλές και ανανεώστε τα μάτια σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.