ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ξέρετε να απλώνετε σωστά το ρουζ;


TSVIGKOU

29 Ιανουαρίου 2013

BRUSH-CHEEK-ANGLED-300x400.jpg

Για να πετύχει το ρουζ πρέπει να έχετε το κατάλληλο εργαλείο και αυτό είναι το πινέλο ρουζ.

Υπάρχουν διάφορα πινέλα που χρησιμοποιούνται για διαφορετικές εφαρμογές και τεχνικές.

Τα είδη πινέλων είναι τα εξής:

Κανονικό πινέλο ρουζ με φυσικές τρίχες που δημιουργούν καμπύλη για την τέλεια διαμόρφωση των ζυγωματικών. Οι φυσικές τρίχες είναι ιδανικές για την εφαρμογή των ρουζ γιατί είναι απαλές στο άγγιγμα, αφήνουν ελάχιστη ποσότητα προϊόντος στο δέρμα και αναμειγνύουν καλύτερα το προϊόν ώστε να αφήνει ομοιόμορφα ίχνη χρώματος, που σβήνουν απαλά χωρίς να δημιουργούν έντονες γραμμές.

Για να απλώσετε το ρουζ με αυτό το πινέλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την φλατ πλευρά του, αφού πάρετε λίγο ρουζ τινάξτε το πινέλο ή φυσήξτε το για να φύγει το περιττό χρώμα. Απλώστε το ρουζ στα μήλα των ζυγωματικών και τραβήξτε το προς τους κροτάφους, δουλεύοντας το πινέλο πολύ καλά πάντα από τη φλατ πλευρά του – ποτέ κάθετα.

Λοξό πινέλο ρουζ με απαλές γωνίες από φυσικές τρίχες. Το σχήμα του μιμείται τις γωνίες των ζυγωματικών με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ εύκολα η διαμόρφωση τους. Επίσης, είναι το κατάλληλο πινέλο για φωτοσκιάσεις (για να φωτίσετε ή για να καλύψετε κάποια σημεία), για να δημιουργήσετε ή για να κρύψετε τις γωνίες του προσώπου, ώστε να διορθώσετε το περίγραμμα του.

Brush Cheek Angled της Laura Mercier.

Για να φωτίσετε, επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο ρουζ ή highlighter και χρησιμοποιώντας την γωνιακή πλευρά του πινέλου περάστε τα μήλα και τα ζυγωματικά (το σημείο που θέλετε να αναδείξετε), δουλεύοντας πολύ καλά το χρώμα πάνω στο δέρμα.

Για να καλύψετε, επιλέξτε ένα ματ bronze χρώμα ή ματ σκούρο ρουζ και χρησιμοποιώντας την γωνιακή πλευρά του πινέλου περάστε τα μήλα και τα ζυγωματικά (το σημείο που θέλετε να καλύψετε ή που θέλετε να δημιουργήσετε βάθος), δουλεύοντας πολύ καλά το χρώμα πάνω στο δέρμα.

Φλατ πινέλο ρουζ με συνθετικές τρίχες και οβάλ κορυφή για την φυσική διαμόρφωση των ζυγωματικών με κρεμώδες ρουζ. Οι συνθετικές τρίχες είναι ιδανικές για την ομοιόμορφη εφαρμογή του ρουζ σε κρεμώδη μορφή και η οβάλ κορυφή αναμιγνύει αρμονικά το χρώμα στο δέρμα.

Για να αλώσετε το ρουζ με αυτό το πινέλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την φλατ πλευρά του, αφού πάρετε λίγο ρουζ ακουμπήστε το πινέλο στο πάνω μέρος του χεριού σας για να φύγει το περιττό χρώμα. Απλώστε το ρουζ στα μήλα των ζυγωματικών και τραβήξτε το προς τους κροτάφους, δουλεύοντας το πινέλο πολύ καλά πάντα από τη φλατ πλευρά του – ποτέ κάθετα.

Extra tip:

Να προσέχετε τα πινέλα σας για να διατηρηθούν περισσότερο. Μια φορά την εβδομάδα καθαρίστε τα με ένα ειδικό καθαριστικό ή πλύνετε τα με ένα ήπιο σαμπουάν και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, πάντα σε οριζόντια θέση.

Αποφύγετε τα πινέλα που βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες ρουζ, τα πολύ μικρά και φλατ πινέλα βοηθούν μόνο για απαλό φρεσκάρισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.