ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tips για να απαλλαγείτε από τη τριχοφυΐα


23 Σεπτεμβρίου 2014

Κάθε γυναίκα θέλει ένα μεταξένιο και λείο δέρμα, το ξύρισμα και οι αποτριχωτικές κρέμες είναι γρήγοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τρίχα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και κοκκινίλες. Αντ 'αυτού, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές που είναι ασφαλείς, σχεδόν χωρίς πόνο, έχουν λιγότερες παρενέργειες και καλύτερα αποτελέσματα. Εδώ είναι μερικές.

1. Αποτρίχωση με λέιζερ

Το λέιζερ λειτουργεί με στόχο την τη βάση του θύλακα της τρίχας, γι αυτό είναι πιο αποτελεσματικό για τα άτομα με σκούρα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα και καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Η FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) εγκρίνει τις συσκευές αφαίρεσης τρίχας λέιζερ για τη μόνιμη μείωση της τρίχας, όχι αφαίρεση, έτσι μπορεί να δείτε λίγο χνούδι να επανέρχεται. Θα χρειαστεί 4 έως 6 θεραπείες ή περισσότερο, ανάλογα με το μέρος του σώματος.

2. Κερί

Το κερί, μπορεί να είναι πιο βολικό, αλλά υπάρχει πιθανότητα  να προκαλέσει κάψιμο, βλάβη δέρματος και πρόωρη γήρανση. Μια φυσική εναλλακτική λύση είναι το κερί με ζάχαρη,  που γίνεται από τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και είναι εξίσου αποτελεσματική. Το κερί ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου και προσκολλάται μόνο στην τρίχα, έτσι δεν αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Είναι επώδυνο, ακριβώς όπως τα παραδοσιακά κεριά, αλλά δεν υπάρχει καμία αίσθηση καψίματος αργότερα και η ερυθρότητα είναι ελάχιστη.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Το κερί ζάχαρη λειτουργεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά είναι καλύτερο για το λαιμό και κάτω μέρος.

3. Threading

Threading είναι η πιο κοινή μορφή της αφαίρεσης τρίχας στη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Είναι ένα βαμβακερό νήμα που αφαιρεί ολόκληρο το θύλακα της τρίχας και διαρκεί έως 6 εβδομάδες. Σε σύγκριση με το κερί, δεν είναι τόσο επώδυνο, αλλά είναι πιο ακριβό. ΤοThreading συνήθως χρησιμοποιείται για τα φρύδια, αλλά μπορεί επίσης, να γίνει στο πηγούνι, στα ρουθούνια και στο άνω χείλος.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Η τριχοφυΐα ποικίλλει, αλλά 4 έως 6 εβδομάδες μεταξύ των συνεδριών είναι το σύνηθες.

4. Ηλεκτρόλυση

Η ηλεκτρόλυση χρησιμοποιεί μια μικροσκοπική βελόνα, για να καταστρέψει τον θύλακα της τρίχας.  Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα χρώματα μαλλιών και δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λευκού ή ανοιχτόχρωμου και στις τρίχες του προσώπου.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε: Η FDA θεωρεί  την ηλεκτρόλυση μια μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης. Τέσσερις έως 6 θεραπείες είναι τυπικές, αλλά μπορεί να χρειαστείτε και περισσότερο, ανάλογα με τη ποσότητα των μαλλιών, τις ορμόνες και τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης που έχουν προηγηθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.