ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πως να βάλετε σωστά το ρουζ - Part I


15 Μαΐου 2015

1_Manos_.jpg

Γνωρίζατε ότι η Diana Vreeland, θρυλική αρχισυντάκτρια της VOGUE φορούσε κόκκινο ρουζ στους κροτάφους, στα ζυγωματικά και επίσης στους λοβούς των αυτιών; Αυτό κι αν θα πει ξεχωριστή προσωπικότητα!

Μπορεί να μη θέλετε να “κλέψετε” αυτό το look, αλλά τουλάχιστον οφείλουμε να παραδεχτούμε και να θαυμάσουμε την τόλμη και το πνεύμα της!

Η δική μου προσέγγιση στο ρουζ είναι κάπως πιο ξεκάθαρη. Μιας και τα ζυγωματικά αντιστοιχούν στις δυο πιο μεγάλες επιφάνειες στο πρόσωπο που όλοι παρατηρούν, οτιδήποτε δείχνει πιο νεανικό και φρέσκο στο πρόσωπο είναι και αυτό που με ελκύει, κάτι όμορφο και πάντα φυσικό σαν αποτέλεσμα.

Τα καλοσχηματισμένα ζυγωματικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός αψεγάδιαστου προσώπου, στα οποία η τοποθέτηση χρώματος από πολύ αχνό μέχρι και πιο έντονο διώχνει μακρυά οτιδήποτε μας κάνει να δείχνουμε χλωμοί.

Επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση:

Καθότι οπαδός του φυσικού, στις αποχρώσεις του ρουζ προτιμώ αποχρώσεις όπως καφέ-ροζ, terracotta, ροδακινί, ενίοτε σε πιο berry τόνους. Τα πιο έντονα χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στα πιο σκουρόχρωμα δέρματα. Αν καταλήξετε σε κάποιο χρώμα το οποίο είναι πολύ πιο φωτεινό από αυτό που σας ταιριάζει, μπορείτε να το εξουδετερώσετε με λίγο καφέ, terracotta, ή bronzer. Aν πάλι το χρώμα είναι πολύ έντονο, δοκιμάστε να το αναμίξετε πριν με λίγη πούδρα. Επίσης δοκιμάστε την τεχνική mix n match στα χρώματα. Αν πχ το δέρμα σας δείχνει ωχρό ή πιο κίτρινο, κάντε μίξη ενός πιο ζωηρού χρώματος (καλύτερα σε κρεμώδη η υγρή μορφή) σαν βάση και από πάνω σαν τελείωμα (αφού πουδράρετε ελαφρώς) μια πολύ πιο φυσική απόχρωση.

Tip αν θέλετε να δείχνει αυτή τη φυσική γυαλάδα μην πουδράρετε τη συγκεκριμένη περιοχή, παρόλα αυτά η πούδρα θα μπει κανονικά στο υπόλοιπο πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε πινέλο από συνθετική τρίχα, γιατί η φυσική στα πινέλα απορροφά πολύ προϊόν.

Tip Αν έχετε πιο ξηρό δέρμα, προτιμήστε ρουζ σε υγρή ή κρεμώδη υφή, διαφορετικά σε δέρματα με τάσεις λιπαρότητας τα compact blushes είναι η ιδανική επιλογή.

Το υγρό ρουζ το τοποθετείτε πριν το πουδράρισμα ενώ το compact μετά. Καλύτερα δουλέψτε το υγρό με συνθετικό πινέλο ή με τις άκρες των δαχτύλων κατευθείαν στα ζυγωματικά και κάντε το blending κατ αυτόν τον τρόπο.

Όσον αφορά τα compact ρουζ ή σε μορφή σκόνης. Μην το απλώνετε κατευθείαν στο πρόσωπο γιατί είτε παρουσιάζουμε λιπαρότητα είτε ξηροδερμία, το ρουζ δε θα απλωθεί καλά και θα κάνει ανομοιόμορφο το αποτέλεσμα. Οπότε το ιδανικό είναι αφού πουδράρουμε το δέρμα, μετά θα γίνει η ομοιόμορφη πλέον τοποθέτηση του. Στο ξηρό δέρμα θα δείξει στεγνό, ενώ στο λιπαρό απορροφάται και κάνει αυτό που λέμε τόπους τόπους.

Tip Αν το ρουζ σας τείνει να εξασθενεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε ένα συνδυασμό κρεμώδους ρουζ σας βάση, πούδρα από πάνω και μετά στο τελείωμα compact blush.

1_Manos_Από τον make up artist Μάνο Καββαθά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.