ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ανανάς το φρούτο της ομορφιάς και της νεότητας


5 Ιουλίου 2015

Ο ανανάς είναι ο καρπός του καλοκαιριού. Και τα οφέλη του είναι πολλά. Έφτασε όμως, η στιγμή να καρπωθείτε και από αυτά που μπορεί να προσφέρει για την ομορφιά σας. Μην τον χρησιμοποιήσετε μόνο για τη Pina colada, ούτε να τον βάλετε στην φρουτοσαλάτα σας, κρατήστε τον για να είστε λαμπερές και νέες!

Αν ψάχνετε για ένα φυσικό τρόπο, ώστε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης, ο  ανανάς είναι ο καλύτερος φίλος σας. Είναι πλούσιος με αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Μπορείτε φυσικά να τον φάτε και να πάρετε τα οφέλη του, αλλά επίσης έχετε τη δυνατότητα να τον βάλετε στο πρόσωπο σας και να διεκδικήσετε ένα λαμπερό δέρμα. Φτιάξετε μια μάσκα με ανανά και τα αποτελέσματα θα είναι μαγικά.

Αν έχετε κηλίδες στο πρόσωπο σας και θέλετε να τις εξαλείψετε, τότε βάλτε χυμό από ανανά. Όταν τον εφαρμόσετε θα διαπιστώσετε με τον καιρό μια αισθητή μείωση των μαύρων στιγμάτων από το πρόσωπο. Και μην ανησυχείτε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, διότι η βιταμίνη C που περιέχει αυτό το φρούτο, σας δίνει μια αίσθηση επούλωσης.

Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά σε βιταμίνη C και βρομελίνη αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής. Η βρομελίνη είναι ένα ένζυμο που μαλακώνει το δέρμα και έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια στη Νότια και Κεντρική Αμερική για την καταπολέμηση της φλεγμονής και του οιδήματος. Και η βιταμίνη C  βοηθάει το σώμα να συνθέσει το κολλαγόνο, το οποίο συμβάλει ώστε το δέρμα να είναι υγιές και νεανικό. Πάρτε χυμό από ανανά και τρίψτε απαλά το το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μετά από λίγα λεπτά, ξεπλύνετε το καλά με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε δύο ή τρεις ημέρες αργότερα.

Οι ίδιες θρεπτικές ουσίες που καθιστούν τον ανανά επωφελή για το πρόσωπο, τον καθιστούν επίσης και για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε μια ήπια απολέπιση με μια φλούδα φρέσκου ανανά. Τρίψτε όλο το σώμα σας και μετά ξεβγάλετε το. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα scrub στα πέλματα των ποδιών σας, για να αποκτήσετε λείες φτέρνες, κάτι που όλες επιθυμούμε, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν θέλετε να εξασφαλιστεί τη καλή υγεία των δοντιών σας και να αποφύγετε τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, προσθέστε το χυμό ανανά στη διατροφή σας. Διότι περιέχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των ούλων, κρατώντας τα δόντια σας υγιή και ισχυρά. Η βιταμίνη C επίσης, βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού πλάκας και μειώνει τον κίνδυνο περιοδοντίτιδας και  ουλίτιδας, καθώς περιορίζει τα βακτήρια του στόματος.

Συμβουλές και Προειδοποιήσεις: Σε γενικές γραμμές, τα φρούτα και τα λαχανικά θρέφουν το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά και ο ανανάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Όταν όμως, τον χρησιμοποιείτε σε μια μάσκα ή άλλο προϊόν προσώπου, να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια. Επίσης, αν πιείτε χυμό από έναν ανώριμο ανανά μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.