ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να εφαρμόσετε σωστά το highlighter για ένα μακιγιάζ με φυσικές γυαλάδες


Ελένη Τσούτση

22 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς να εφαρμόσετε σωστά το highlighter για ένα μακιγιάζ με φυσικές γυαλάδες

Το highlighter είναι ένα από τα ωραιότερα trends που είδαμε τα τελευταία χρόνια, όταν φυσικά δε γίνεται με τρόπο υπερβολικό.

Πολλές γυναίκες (μεταξύ τους και εγώ) δυσκολεύονται να εφαρμόσουν σωστά, με μέτρο και στα κατάλληλα σημεία το highlighter τους με αποτέλεσμα η τελική εικόνα να μη μοιάζει σε τίποτα με τις beauty bloggers που παρακολουθούν στα βιντεάκια του Youtube.

jenny.gr

Η εφαρμογή του όμως του highlighter με τα παρακάτω tips θα γίνει πανεύκολη.

#1.Η επιλογή του highlighter είναι το Α και το Ω για το μακιγιάζ σας! Πρέπει να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει στο δικό σας στυλ, δέρμα και μακιγιάζ.

Το υγρό highlighter με τη μορφή σταγόνων είναι ίσως το μεγαλύτερο trend των ημερών, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ΠΟΛΥ γυαλιστερό και από εκεί που θέλετε να πετύχετε φυσική λάμψη, θα καταλήξετε να είστε λίγο πιο λαμπερή από τον πύργο του Eiffel. Βέβαια, η υγρή μορφή είναι πιο εύκολη στην εφαρμογή και το άπλωμά της, οπότε αν θέλετε ένα extra glam look, σίγουρα είναι η ιδανική λύση.

Το highlighter σε μορφή πούδρας είναι επίσης ιδιαίτερα διαδεδομένο και βολικό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χωρίς πολλούς ιριδισμούς και glitter και να το χρησιμοποιήσετε για καθημερινό look, ή ένα πολύ έντονο, για πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

Τέλος, η μορφή stick είναι η καλύτερη επιλογή, αν θέλετε να έχετε το μακιγιάζ σας μαζί σας όλη την ημέρα για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα ή μια γρήγορη μετατροπή του πρωινού μακιγιάζ σε βραδινό για μια έξοδο μετά τη δουλειά!

#2. Η επιλογή του πινέλου είναι εξίσου σημαντική, ιδιαίτερα όταν το highlighter είναι έντονο και με πολλούς ιριδισμούς. Καλό είναι να επιλέξετε ένα από τα πινέλα «βεντάλιες» για την εφαρμογή του, ώστε να μπορέσετε να το απλώσετε με μεγάλη ακρίβεια στα κατάλληλα σημεία.

Αν πρόκειται για highlighter που απλά θα δώσει μια ματ λάμψη στο πρόσωπό σας, συνήθως με τη μορφή πιο ανοιχτόχρωμης πούδρας, τότε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτό/λοξό πινέλο ρουζ ή πούδρας ή ακόμη και ένα φουντωτό πινέλο για σκιά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ακρίβεια όταν το glitter απουσιάζει.

#3. Αν θέλετε να φωτίσει το αψεγάδιαστο δέρμα σας, το καλύτερο είναι να δώσετε σημασία στη σωστή βάση. Χρησιμοποιήστε ένα concealer στις περιοχές που το έχουν ανάγκη και για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, απλώστε πολύ καλά το foundation και προσέξτε να μη φαίνεται ιδιαίτερα βαρύ. Σε κανέναν δεν αρέσει το υπερβολικά βαμμένο πρόσωπο και το highlighter δεν πρόκειται να το κάνει πιο φρέσκο.

To highlighter νομίζω είναι ένα από τα trends που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά και την όμορφη επιδερμίδα, χωρίς να είναι βαριά ή έντονα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή και μέτρο, για να μη ξεφύγουμε από τα όρια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.