ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας


Ελένη Τσούτση

11 Ιουνίου 2020

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Όλες αγαπάμε το ρουζ. Παρόλα αυτά, «όλες» δεν το φοράμε πάντα σωστά. Όσα beauty tutorials κι αν έχουμε δει στο YouTube, δεν έχει σημασία. Η σωστή εφαρμογή του ρουζ, εξαρτάται όχι μόνο από την απόχρωση, αλλά και από το σχήμα προσώπου σας. 

Παρακάτω λοιπόν, θα δείτε πώς πρέπει να εφαρμόζετε σωστά το ρουζ, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο 

Τότε σημαίνει ότι έχετε πιο «γεμάτο» πρόσωπο άρα το ρουζ είναι πιο εύκολο στο να το εφαρμόσετε. Εφαρμόστε το ρουζ λίγο πιο κάτω από τα μήλα των ζυγωματικών και «τραβήξτε» το χρώμα προς τα πίσω στα αυτιά. Ολοκληρώστε με highlighter για να τα τονίσετε περισσότερο.

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο 

Σημαίνει ότι έχετε έντονα χαρακτηριστικά. Για να κάνετε το σχήμα του προσώπου σας πιο «απαλό», τότε το ρουζ πρέπει να το εφαρμόσετε πάνω στα μήλα του προσώπου και πιο κοντά στην μύτη. Έπειτα, «τραβήξτε» το χρώμα προς τ’ αυτιά. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο «γεμάτο» και στρογγυλό.

jenny.gr

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αυτό σημαίνει ότι έχετε έντονα ζυγωματικά! Αυτό είναι το ωραίο σας χαρακτηριστικό και πρέπει να εφαρμόζετε το ρουζ λίγο πιο κάτω από τα μήλα του προσώπου, κάνοντας ημικυκλικές κινήσεις προς τα πάνω. Θα δείχνετε τέλεια!

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο

Σημαίνει ότι έχετε μακρύ πρόσωπο. Πρέπει λοιπόν, να βάζετε το ρουζ κατευθείαν πάνω στα μήλα των μάγουλων σας, αλλά από την μέση και προς τα πίσω στ’ αυτιά. Αυτό θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι έχετε πιο «πλατύ» πρόσωπο.