ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Oδηγός περιποίησης των φρυδιών το καλοκαίρι –Τι πρέπει να προσέξετε


11 Ιουλίου 2020

Oδηγός περιποίησης των φρυδιών το καλοκαίρι –Τι πρέπει να προσέξετε

Ήλιος, νερό, αλάτι, άμμος, αέρας: μέσα σε πέντε λέξεις κρύβεται όλο το καλοκαίρι. Στις ίδιες ακριβώς λέξεις, κρύβεται και η κούραση της επιδερμίδας μας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, το κολύμπι, η πολύωρη ηλιοθεραπεία, η έλλειψη εντατικής ενυδάτωσης και επαρκούς αντηλιακής προστασίας, ο ακατάστατος ύπνος, το ξενύχτι, είναι μερικές από τις αιτίες ταλαιπωρίας του προσώπου μας το καλοκαίρι. Μετά το πέρας των διακοπών, είναι συχνό φαινόμενο η όψη να είναι τόσο ηλιοκαμένη όσο και αφυδατωμένη.

Ως brow expert, σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να εστιάσω στα σημεία που πρέπει να προσέξετε στην περιποίηση και προστασία του χρώματος των φρυδιών αυτή την εποχή.

Εννοείται ότι η επαφή με το τσιμπιδάκι δεν θα πρέπει να είναι συχνή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού – και για όσο θα βρίσκεστε μακριά από την αισθητικό σας – αφαιρέστε απλά τις περιττές τριχούλες όταν χρειαστεί και μην πειράξετε το σχήμα.

Mια εύκολη και γρήγορη λύση για το καθάρισμα της περιοχής των φρυδιών από τις περιττές τριχούλες είναι και το trimmer. To trimmer είναι ένα ειδικό ξυραφάκι για ευαίσθητες περιοχές όπως φρύδια, μπικίνι και μουστάκι.

jenny.gr

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στο χρώμα των φρυδιών.

Λόγω της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο, το χρώμα στις τριχούλες μπορεί να ξεθωριάσει (όπως το χρώμα των μαλλιών μας στις άκρες).
Οι τριχούλες ξανθαίνουν είτε στο σύνολό τους είτε μερικώς. Έτσι, όταν η επιδερμίδα σκουραίνει λόγω της ηλιοθεραπείας, το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να αδικήσει το πρόσωπο.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να καταφύγετε στη λύση της βαφής των φρυδιών (μιας βαφής ειδικής για την περιοχή και τις τριχούλες). Είναι ιδανική για να τονίσει ακόμα και τις πιο μικρές (άτονες) τρίχες. Σε καμία περίπτωση, αυτή η βαφή δεν είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά, μιας και η δεύτερη είναι δερματολογικά ακατάλληλη γι’αυτή την περιοχή. H ειδική βαφή για τα φρύδια αποχρωματίζεται φυσικά και φεύγει ομοιόμορφα χωρίς να κάνει ρίζα όπως στα μαλλιά.  

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω κάτι σημαντικό, τη λανθασμένη πεποίθηση για τα φρύδια που έχουν πολλές γυναίκες. Τα φρύδια δεν θα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά μας.

Αν ακολουθούσαμε αυτό τον λανθασμένο «κανόνα» ( δηλαδή μαλλιά και φρύδια στο ίδιο χρώμα), τότε, φανταστείτε φρύδια κόκκινα, πολύ ξανθά ή μπλε μαύρα (σαν τις αποχρώσεις των μαλλιών): το αποτέλεσμα θα ήταν σκέτη απογοήτευση.

jenny.gr

Άλλη μια καλή λύση για να τονιστεί το χρώμα των φρυδιών το καλοκαίρι είναι η χένα (Henna) η οποία δίνει ένταση στις τρίχες των φρυδιών βάφοντας το δέρμα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας για να αποφύγετε κάποια αλλεργική αντίδραση.

Αν δεν θέλετε να καταφύγετε στις δύο παραπάνω λύσεις, θα συνιστούσα την ειδική μάσκαρα φρυδιών – που είναι ιδανική και για τις λευκές τρίχες των φρυδιών – και διαθέτει ειδικό βουρτσάκι. Αφού το βουτήξουμε μέσα στο προϊόν, θα πρέπει να αφαιρούμε την ποσότητα που περισσεύει για να δημιουργήσουμε ένα απαλό και διακριτικό αποτέλεσμα στα φρύδια, ιδίως το καλοκαίρι που δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ.

Η μάσκαρα μπορεί να σκουρύνει τις τριχούλες και να τους χαρίσει ένταση. Οι αποχρώσεις της ποικίλλουν.
Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή της είναι το χρώμα που έχουν οι φυσικές τρίχες αλλά και το χρώμα του δέρματός σας.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.