ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tips για να έχετε τέλειο μακιγιάζ αυτό το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

27 Ιουλίου 2020

Tips για να έχετε τέλειο μακιγιάζ αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλα είναι χαρούμενα γύρω μας εκτός από το μακιγιάζ το οποίο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών «λιώνει» και το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό! Βέβαια, αν χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα tips μπορείτε να διατηρήσετε το makeup σας, σαν να μην έχει περάσει λεπτό από την ώρα που το κάνατε.

#1. Το μακιγιάζ «λιώνει» όχι μόνο λόγω της θερμότητας και του ιδρώτα που έχουμε το καλοκαίρι, αλλά και λόγω της λιπαρότητας που έχει το δέρμα μας. Τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα μας παράγει περισσότερα έλαια, οπότε πριν το μακιγιάζ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό προσώπου κατά της λιπαρότητας.

#2. Βάλτε μάσκα προσώπου. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα αργίλου μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μειωθεί η λιπαρότητα του δέρματος σας. 

jenny.gr

#3. Μη χρησιμοποιείτε πολύ foundation Το ιδανικό είναι να μην χρησιμοποιείτε καθόλου foundation τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αν πιστεύετε ότι πρέπει να το κάνετε, εφαρμόστε μικρή ποσότητα και σε συγκεκριμένα σημεία.

#4. Χρησιμοποιήστε κρεμώδεις σκιές καθώς είναι λιγότερο πιθανό να «τρέξουν» και ακόμη καλύτερα εκείνες που έχουν σαν βάση τους τη σιλικόνη.