ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tips για να κάνετε το foundation να μοιάζει με "δεύτερο δέρμα"


Ελένη Τσούτση

21 Αυγούστου 2020

Tips για να κάνετε το foundation να μοιάζει με "δεύτερο δέρμα"

To φυσικό μακιγιάζ δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το θεωρούν πολλές γυναίκες. Ένα σωστό φυσικό μακιγιάζ μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακό από οποιοδήποτε άλλο makeup look. Ο λόγος είναι γιατί αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτά. 

Για να αποκτήσουμε όμως σωστό natural makeup look χρειαζόμαστε, χρόνο, προϊόντα ενυδάτωσης και καλλυντικά σε neutral αποχρώσεις.

Παρακάτω ακολουθούν σημαντικά tips, τα οποία αν τα ακολουθήσετε η βάση του μακιγιάζ θα μοιάζει με δεύτερο δέρμα σας. Ναι, θα δείχνει τόσο φυσική, λαμπερή ιδανική για όλες τις γυναίκες που δε θέλουν να υπερβάλλουν με το makeup look τους.

1. Δημιουργήστε έναν λαμπερό καμβά

Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό βήμα. Πριν από κάθε makeup look, καθαρίστε και ενυδατώστε το πρόσωπό σας, με ένα ελαφρύ μακιγιάζ. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα αναζωογονηθεί και θα πάρει αυτή τη φυσική λάμψη που είναι απαραίτητη.

2. Εφαρμόστε primer

Το χρησιμοποιούν όλοι οι makeup artists και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Το primer προετοιμάζει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ και ότνα απλώνεται η βάση, αποκτά τέλεια υφή και λαμπερή όψη.

3. Να βάφεστε με φορά από το κέντρο προς τα έξω

Κι όμως ο τρόπος που βάφεστε είναι σημαντικός. Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου σας και συνεχίστε με φορά προς τα ζυγωματικά και στη συνέχεια προς τα κάτω στα χείλη και στο λαιμό. Αποφύγετε προϊόν στη γέφυρα της μύτης και πάντα να δουλεύετε μικρή ποσότητα, ταμποναριστά και απαλά.

4. Μην απλώνετε, να ταμπονάρετε

Εξίσου σημαντικός είναι ο τρόπος που βάφεστε. Οι κινήσεις είναι απαλές και ταμποναριστές. Δουλεύετε μικρή ποσότητα, τοπικά και με απαλές πιέσεις. 

5. Λάμψεις στα σημεία που πέφτει ο ήλιος

Το πρόσωπό σας πρέπει να αποκτήσει διαστάσεις. Όπου πέφτει το φως του ήλιου, μήλα, τόξο φρυδιού, γέφυρα μύτης εφαρμόστε highlighter σε φυσική απόχρωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.