ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα αυτά είναι τα κατάλληλα foundations για εσάς


Ελένη Τσούτση

4 Σεπτεμβρίου 2020

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα αυτά είναι τα κατάλληλα foundations για εσάς

Το foundation είναι το απαραίτητο καλλυντικό για να δημιουργήσουμε τη βάση του μακιγιάζ μας και οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγουμε foundations ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Ο τύπος δέρματος αλλά και τι είδος μακιγιάζ θέλετε να κάνετε (βραδινό, πρωινό) είναι τα δύο κριτήρια επιλογής foundation.

Όσες έχετε λιπαρά ή μεικτά δέρματα, θα πρέπει να επιλέξετε foundation με σύνθεση oil-free και mat-finish, έτσι ώστε να πετύχετε ένα ματ αποτέλεσμα. Επίσης, θα ήταν καλό πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας, να καθαρίσετε το πρόσωπο σας με μια lotion για λιπαρά δέρματα και να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με μία κρέμα ελαφριά και για λιπαρά δέρματα.

Στις περιοχές, που παρουσιάζουν έντονη λιπαρότητα -συνήθως είναι το μέρος της μύτης και το κούτελο- τοποθετήστε primer. Το συγκεκριμένο προϊόν δημιουργεί στην επιδερμίδα ένα αόρατο film προστασίας ώστε να μην περάσει η βάση, έτσι το προστατεύει και δημιουργεί το αποτέλεσμα λείας και μεταξένιας υφής στην επιδερμίδα σας.

Extra tip: 

Για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια, πουδράρετε με ένα φαρδύ πινέλο το πρόσωπο σας χωρίς να κάνετε υπερβολές.

#1. Studio Fix Fluid Foundation, MAC

jenny.gr

#2. Skin Longwear Weightless Foundation, Bobbi Brown

jenny.gr

#3. Infallible Pro-Matte 24HR Foundation, L' Oreal Paris

jenny.gr

#4. Double Wear Stay-in-Place Makeup SPF 10, Estée Lauder

jenny.gr

#5. Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup, Clinique

jenny.gr