Τα καλύτερα makeup tips των experts για όσες έχουν μεγάλα μάτια

Ελένη Τσούτση
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020

Το μακιγιάζ ναι, είναι αλήθεια ότι μπορεί να κάνει μικρά θαύματα – από το να κάνει τα χείλη σας να δείχνουν μεγαλύτερα μέχρι τα μάτια σας πιο μεγάλα. Ακόμη και όταν έχετε μικρά μάτια, τότε μπορείτε, ακολουθώντας απλά makeup tips να τους δώσετε ένα όμορφο σχήμα.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών:

#1. Προτιμήστε ματ σκούρες σκιές ματιών. Το σκούρο χρώμα δίνει βάθος και μικραίνει ενώ η ματ υφή του δεν τραβάει το φως. Επιλέξτε χρώματα όπως το δαμασκηνί, μπορντό, καφέ, το σκούρο μπλε, το σκούρο μωβ.

#2. Απλώστε τη σκούρα σκιά ματιών στο κινητό βλέφαρο μέχρι εκεί που ξεκινάει το κόκκαλο, δουλεύοντας την με ένα φουντωτό πινέλο.

#3. Απλώστε λίγο πιο σκούρα σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία των ματιών. Μπορείτε να επιλέξετε σκιά ή ακόμα και μολύβι και να το σβήσετε, δουλεύοντας το με πινέλο.

 

#4. Το περίγραμμα στις ρίζες των βλεφάρων είναι απαραίτητο. Αν δεν νιώθετε άνετα να απλώσετε το μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή του άνω βλεφάρου, τότε απλώστε το μόνο στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου.

#5. Αν τα μάτια σας είναι εξώφθαλμα, κάντε το περίγραμμα λίγο πιο έντονο, πατώντας και εξωτερικά στις ρίζες των βλεφάρων.

#6. Επειδή τα μεγάλα μάτια συνήθως συνοδεύονται από έντονες βλεφαρίδες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ έντονη μάσκαρα και επιπλέον, ίσως σε εσάς μια στρώση να είναι αρκετή.

Δείτε ακόμη: