ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4+1 tips για να μην είναι η βάση του μακιγιάζ σας "βαριά"


Ελένη Τσούτση

13 Νοεμβρίου 2020

4+1 tips για να μην είναι η βάση του μακιγιάζ σας "βαριά"

Αναμφίβολα το foundation αποτελεί ένα basic step για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. Tο foundation είναι ένα από τα πιο απαραίτητα beauty items. Πολλές φορές όμως γίνεται βασανιστικό αφού πολλές γυναίκες συνεχώς ψάχνουν το κατάλληλο με ελάχιστες να έχουν κατασταλάξει για το ιδανικό.

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές αναζητούμε και διαλέγουμε foundation με λάθος κριτήρια και πέφτουμε σε παγίδες που μόνο καλό δεν κάνουν στο τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε μερικά tips συγκεντρωμένα που καλό είναι να έχετε κατά νου και όταν πάτε να αγοράσετε foundation και όταν το εφαρμόζετε.

Δείτε το foundation σαν την ενυδατική σας. 

Όταν την επιλέγετε κοιτάτε να είναι κατάλληλη για τον δικό σας τύπο δέρματος. Έτσι και το foundation πρέπει να είναι “φιλικό” στην επιδερμίδα σας. Υπάρχουν ένα σωρό υφές που πρέπει να δοκιμάσετε για να δείτε αν σας ταιριάζει. Το ζητούμενο πια είναι να μην φαίνεται ότι φοράτε foundation, επομένως χρειάζεται να βρείτε αυτό που θα είναι απόλυτα “συμβατό” με την επιδερμίδα σας και υπάρχουν τόσα διαθέσιμα στην αγορά που σίγουρα θα το πετύχετε.

Η απόχρωση είναι εξίσου σημαντική γι’ αυτό όταν πρόκειται να αγοράσετε foundation καλό είναι να ζητήσετε από την makeup artist της εκάστοτε εταιρίας να σας κάνει εφαρμογή σε καθαρό πρόσωπο δύο κοντινών αποχρώσεων (τη μία στο μισό πρόσωπο και την άλλη στο άλλο μισό) για να καταλήξετε σε αυτή που σας πηγαίνει περισσότερο.

Πολλές γυναίκες έχουν στο μυαλό τους ότι το foundation είναι ικανό να καλύψει τα πάντα. Μπορεί και να αληθεύει σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο το πρόσωπο θα έχει μία στρώση χρώματος που μόνο φυσικό δεν θα μοιάζει. Επομένως, δεν αρκεί να έχετε ένα καλό foundation αλλά και ένα περιποιημένο και καλά ενυδατωμένο δέρμα. Μόνο τότε θα έχετε άψογη εφαρμογή και ένα natural αποτέλεσμα.

Ο τρόπος εφαρμογής του foundation είναι επίσης σημαντικός για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται να επιλέξετε αν θα το απλώνετε με πινέλο, σφουγγαράκι ή με το χέρι και να ζητήσετε tips από την expert στο brand που έχετε αγοράσει το foundation. Κάντε δοκιμές και προσέξτε τα τελειώματα. Καμία δεν θέλει να βγει έξω με μία “μάσκα” από foundation.

Extra tip:

Το concealer πολύ συχνά πηγαίνει μαζί με το foundation. Γι’ αυτό βρείτε τη σωστή απόχρωση και στα δύο. Συνήθως το concealer πρέπει να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό αλλά και πάλι εξαρτάται από το τι χρειάζεται το δικό σας πρόσωπο.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.