ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

4+1 λάθη που κάνουμε συχνά στην εφαρμογή του foundation


Ελένη Τσούτση

21 Ιανουαρίου 2021

4+1 λάθη που κάνουμε συχνά στην εφαρμογή του foundation

Θέλει υπομονή, καταλληλες συνθήκες δοκιμής και ώρες ψαξίματος σε κατάστημα ομορφιάς για να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση αλλά και το σωστό προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αφού ξεπεράσουμε όμως αυτό το στάδιο, ακολουθούν κάποια άλλα στα οποία ακόμα και οι experts κάνουν τεράστια λάθη. Και πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι το foundation, η βάση του μακιγιάζ δηλαδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στο μακιγιάζ.

Γι αυτό διαβάζουμε καλά τη λίστα που ακολουθεί και σταματάμε να κάνουμε αυτά τα λάθη.

1. Ποσότητα

Πώς γίνεται πάντα να ξεφεύγουμε στην ποσότητα του foundation δεν μπορώ να καταλάβω. Δε λέω υπάρχουν μέρη στο πρόσωπο-σπυράκια, σημάδια, ρινοπαρειακές-τα οποία απαιτούν μεγαλύτερη κάλυψη, ωστόσο αυτό δε δικαιολογεί να είμαστε παστωμένες σε ολόκληρο το πρόσωπό μας. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι δεν είμαστε γενναιόδωρες με το foundation. Μικρή ποσότητα, την οποία τη δουλεύουμε τοπικά με επιμονή και υπομονή.

2. Σωστή δοκιμή

Όταν αγοράζετε foundation, να το δοκιμάζετε πάντα στο πρόσωπό σας-προτιμότερο στο πηγούνι σας για να δείτε αν δημιουργείτε διαφορά μεταξύ λαιμού και προσώπου. Επίσης να προσέχετε το φωτισμό, γιατί πολλές φορές αν είναι χαμηλός, λανθασμένα θα πιστέψετε ότι το foundation δεν είναι καλό για εσάς.

jenny.gr

3. Concealer κάτω από το foundation

Λάθος, λάθος, λάθος! Πρώτα πάντα καλύπτουμε το πρόσωπό μας με foundation και στη συνέχεια τοπικά δουλεύουμε με το concealer για να καλύψουμε τυχόν σημάδια που έχουν μείνει. Για μία ακόμη φορά δεν είμαστε γενναιόδωροι με την ποσότητα, γιατί δε θέλουμε να σοβατίσουμε το πρόσωπό μας!

4. Foundation στο πρόσωπο 

Θεωρώ ότι έχω καταντήσει κουραστική, αναφέροντας σε κάθε άρθρο ότι το μακιγιάζ αλλά και η ενυδάτωση δε σταματούν στο πρόσωπο. Λαιμός και ντεκολτέ καλύπτονται πάντα με τα προϊόντα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ακόμα και αν έχετε πετύχει ακριβώς την απόχρωση στο makeup, το γεγονός ότι απλώνεται κάτι στο πρόσωπό σας, θα κάνει διαφορά με το λαιμό και το ντεκολτέ. Κορίτσια, προσοχή!

5. Πούδρα παντού

Αυτή η μάστιγα της πούδρας, που πολλές τη βάζετε πάνω από το foundation και έρχεται και λασπώνει η βάση. Πραγματικά, κρύψτε την και αν δεν μπορείτε με ένα μικρό, φουντωτό πινέλο, δουλέψτε την απλά τοπικά. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε με τις τεράστιες ποσότητες πούδρας πάνω από το foundation!

Δείτε ακόμη:

jenny.gr