ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Hμιμόνιμο μακιγιάζ: Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκειά του


13 Ιουνίου 2021

Hμιμόνιμο μακιγιάζ: Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκειά του
Hμιμόνιμο μακιγιάζ: Αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκειά του

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ έφερε επανάσταση στην ομορφιά και συνεχίζει να μεταμορφώνει την ψυχολογία των ανθρώπων που το επιλέγουν για να βελτιώσουν ή να διορθώσουν στοιχεία του προσώπου τους. Οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ, όταν γίνονται από έναν έμπειρο τεχνίτη με σχολαστικότητα και μεθοδικότητα, φέρνουν χαμόγελο ευχαρίστησης στον πελάτη. 

Τι γίνεται, όμως, με την διάρκεια του αποτελέσματος; Ένα θέμα που σας απασχολεί πολύ και για το οποίο με ρωτάτε συχνά. Εδώ, σημειώνω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η διάρκεια του αποτελέσματος (π.χ. στο Microblading) εξαρτάται από έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων που θα αναλύσουμε παρακάτω. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με άλλο. Κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση με ανάγκες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

jenny.gr

Δύο είναι οι κατηγορίες των παραγόντων που επηρεάζουν το αποτέλεσμα: οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί.

Η πρώτη κατηγορία, οι εξωτερικοί παράγοντες, περιλαμβάνουν την έκθεση στον ήλιο, την ηλικία του πελάτη, τον τύπο και το χρώμα του δέρματός του.

Για παράδειγμα, το νεανικό δέρμα, λόγω του ότι ανανεώνεται με ταχύ ρυθμό, συγκρατεί λιγότερο χρώμα σε σχέση με ένα πιο ώριμο που ανανεώνεται πιο αργά. Τα άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα (λόγω των μελανοκυττάρων) συγκρατούν περισσότερο χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τα άτομα που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα. Η διάρκεια του αποτελέσματος σε ένα λιπαρό δέρμα είναι μικρότερη από την διάρκεια του αποτελέσματος σε ένα λεπτό, ξηρό δέρμα. Το πρώτο χάνει πιο γρήγορα το χρώμα σε σχέση με το δεύτερο, λόγω της συχνότερης ανανέωσης των κυττάρων.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία είναι οι εσωτερικοί παράγοντες.

Πριν την εφαρμογή των τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ, ο τεχνίτης θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει το αν ο πελάτης του λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ή έχει προβλήματα υγείας γιατί αυτά μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια του αποτελέσματος.

Για παράδειγμα, η αυτοάνοση θυρεοειδική νόσος Hashimoto, μπορεί να μην είναι απαγορευτική για την εφαρμογή των τεχνικών ημιμόνιμου μακιγιάζ, ωστόσο, δεν βοηθά το αποτέλεσμα να διαρκέσει μέσα στο χρόνο. Υπάρχει δυσκολία στη σταθεροποίηση της χρωστικής και χρειάζονται πιο τακτικές επαναλήψεις. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, κατανοώντας τις ανάγκες του πελάτη, διαφοροποιούμε το κόστος των υπηρεσιών. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν ενδείκνυνται σε άτομα με δερματικά προβλήματα που βρίσκονται σε έξαρση (π.χ. ψωρίαση).

Επιπρόσθετα, τη διάρκεια του ημιμόνιμου μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει ένα παλαιότερο στο δέρμα. Αν υπάρχει προγενέστερο ημιμόνιμο μακιγιάζ, ένα διαγνωστικό ραντεβού είναι απαραίτητο για να ξέρετε ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσετε. Το σχήμα, η θέση του σχήματος και το χρώμα του προηγούμενου ημιμόνιμου μακιγιάζ μπορεί να μην είναι τα επιθυμητά ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πάνω σε αυτό. Καλό θα είναι να γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς εξαρχής.

jenny.gr

Το αν και πόσο φαίνεται ότι έχει αλλοιωθεί το αποτέλεσμα είναι μια καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Σίγουρα, η επανάληψη μέσα στο χρόνο αυξάνει ακόμα περισσότερο την διάρκεια του χρώματος.

 Μπορεί ο πελάτης να κρίνει ότι έχει γίνει αλλοίωση στην τεχνική αλλά το αποτέλεσμα αντικειμενικά να μην είναι αντιαισθητικό. Αν η ζωντάνια του πρώτου διαστήματος έχει παρέλθει, αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.  

Υπάρχει περίπτωση να μεσολαβήσουν ακόμα και 5 χρόνια από την εφαρμογή της τεχνικής και η χρωστική να υπάρχει στο δέρμα.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli

3ης Σεπτεμβρίου 99

210 8253469/422

www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.