ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να βρείτε την σωστή απόχρωση foundation για το δέρμα σας - O απόλυτος οδηγός


Ελένη Τσούτση

5 Αυγούστου 2021

Πώς να βρείτε την σωστή απόχρωση foundation για το δέρμα σας - O απόλυτος οδηγός
Πώς να βρείτε την σωστή απόχρωση foundation για το δέρμα σας

Έφτασε η στιγμή να βάλετε τέλος στις μέρες που το foundation σας δεν ταίριαζε με τον λαιμό σας και τις φορές που στεκόσασταν για ώρες ολόκληρες μπροστά από stands καλλυντικών προσπαθώντας να βρείτε την ιδανική απόχρωση για εσάς.

Ξεκινάμε με τους δύο διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν για το συγκεκριμένο προϊόν και αυτοί είναι η μορφή σκόνης και το υγρό. Στα υγρά foundations ανήκουν και όσα είναι σε μορφή κρέμας, serum, mousse, stick. Επιπλέον ποικίλουν και όσα είναι σε μορφή powder, γιατί μπορεί να είναι συμπιεσμένη ή όχι η σκόνη.

Διαφορετικά φινιρίσματα και ποιο είναι κατάλληλο για το δέρμα σας

Φινίρισμα είναι το πόσο λαμπερό ή φωτεινό δείχνει το δέρμα.

Matte: Όταν ένα foundation είναι matte, η επιδερμίδα σας δε θα είναι λαμπερή. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ιδανικά για γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα, καθώς ρυθμίζουν τη φυσική λιπαρότητα και κρύβουν τη γυαλάδα.

Demi-matte: Ένα προϊόν demi-matte θα δώσει μια νότα λάμψηw, αλλά όχι πάρα πολύ. Είναι μια ωραία επιλογή για όσες θέλουν να πειραματιστούν με το μακιγιάζ, επειδή νιώθουν μπερδεμένες αν πρέπει να δώσουν φως στην επιδερμίδα τους ή όχι. Είναι επίσης ιδανικό για γυναίκες με μεικτό τύπο δέρματος. Θεωρώ ότι τα συγκεκριμένα foundations συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως η επιδερμίδα μίας γυναίκας. 

Illuminating: Τα illuminating foundations είναι για όσες δεν έχουν κανένα πρόβλημα η επιδερμίδα τους να είναι λαμπερή. Αυτά τα προϊόντα θα δώσουν στο δέρμα σας μία ομοιόμορφη λάμψη και είναι ιδανικά για άτομα με ξηρό δέρμα, δεδομένου ότι παρέχουν μια επιπλέον δόση υγρασίας μέσα στην ημέρα.​

jenny.gr

- Ποιο επίπεδο κάλυψης είναι καλύτερο για να πετύχετε το επιθυμητό look; 

Κάθε επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες στο επίπεδο κάλυψης. Κάποιες θέλουν βαρύ foundation για να καλύψουν ατέλειες, κοκκινίλες ενώ μερικές θέλουν μία λεπτή στρώση foundation, που θα χαρίσει απλά μία λάμψη και θα αναδείξει τον τόνο της επιδερμίδας τους. 

Sheer: Είναι γνωστά και ως foundations με διάφανη κάλυψη. Αυτά είναι ιδανικά για τις ημέρες που χρειάζεστε μία λεπτή στρώση κάλυψης και δε θέλετε glam αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας. Φροντίστε πάντα να επιλέγετε απόχρωση ίδια με τη φυσική σας, καθώς το αποτέλεσμα που θα σας χαρίσουν είναι εντελώς φυσικό.  

Light: Προσφέρουν ελαφριά κάλυψη και σχεδόν καλύπτουν τη φυσική απόχρωση του δέρματος. Παρέχουν κάλυψη όπου είναι απαραίτητη, ενώ στα υπόλοιπα σημεία το προϊόν απλά αναμειγνύεται με το δέρμα σας. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι επίσης λιγότερο αισθητά στο δέρμα.

Medium: Τα μεσαία foundations προσφέρουν αρκετή κάλυψη και καλύπτουν το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας. Έτσι μπορούν να σβήσουν σημάδια, μαύρους κύκλους και οποιαδήποτε άλλη ατέλεια μπορεί να έχει το δέρμα σας.  Τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι από τα πιο αγαπημένα των γυναικών, καθώς μπορούν να χτίσουν μόνες τους την κάλυψη που χρειάζονται.

Full: Τα foundations πλήρης κάλυψης απευθύνονται σε γυναίκες που δεν παίζουν με το μακιγιάζ τους. Έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας θα χαθεί, θα αποκτήσει το χρώμα του προϊόντος. Είναι τα ιδανικά foundations για γυναίκες που θέλουν glam look στο μακιγιάζ τους.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.