ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Γιατί δεν πρέπει να σταματά η περιποίηση των φρυδιών ακόμα και μετά το Microblading


26 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί δεν πρέπει να σταματά η περιποίηση των φρυδιών ακόμα και μετά το Microblading

Το Microblading, η τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ στα φρύδια, είναι «σταθμός» για την εικόνα μιας γυναίκας. Μπορεί να αλλάξει εντελώς το βλέμμα, να αναδείξει τα φυσικά χαρακτηριστικά, να βάλει τέλος στη «ζωγραφική» των φρυδιών με μολύβια. Είναι μια απόφαση-επένδυση που μειώνει τον χρόνο προετοιμασίας μιας γυναίκας (ή άνδρα) μπροστά στον καθρέφτη και εξασφαλίζει μια περιποιημένη εικόνα χωρίς προσπάθεια.

Ως μια από τις πρωτεργάτριες του Microblading στην Ελλάδα, τολμώ να πω ότι αυτή η τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ άλλαξε θεαματικά τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων μέσα σε μια μέρα. Είδαν το πρόσωπό τους να ανανεώνεται, απέκτησαν αυτοπεποίθηση και βγήκαν μπροστά χωρίς ανασφάλεια.

Περιποίηση και μετά το Microblading

Το Microblading, όμως, δεν συνεπάγεται αδιαφορία, έλλειψη ενδιαφέροντος και περιποίησης. Κάνω Μicroblading δεν σημαίνει «σταματάω να ασχολούμαι με τα φρύδια μου, παύω να τα περιποιούμαι». Είναι λανθασμένη η νοοτροπία της εγκατάλειψης αμέσως μετά την εφαρμογή της τεχνικής, γιατί η φυσική τρίχα δεν σταματά να αναπτύσσεται και χρειάζεται κι εκείνη τη φροντίδα της. Το Microblading χαρίζει σχήμα στα φρύδια που βρίσκεται σε αρμονία με τις αναλογίες και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η φυσική τρίχα δεν συνεχίζει να έχει κύκλο ζωής και να είναι ορατή όταν βγαίνει, επηρεάζοντας την εικόνα της περιοχής των ματιών.

jenny.gr

Τι πρέπει να θυμάστε:

Αυτό που σε πρώτη φάση θα ήθελα να τονίσω είναι ότι η σχέση σας με το τσιμπιδάκι φρυδιών θα πρέπει να είναι –σε κάθε περίπτωση- αυστηρά περιορισμένη. Πριν το πιάσετε στα χέρια σας για να πειράξετε έστω και μία τρίχα, ρωτήστε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας, αν μπορείτε να το κάνετε μόνες σας. Το τσιμπιδάκι φρυδιών είναι ένα εργαλείο που καλό θα είναι να χρησιμοποιείται από κάποιον που ξέρει να το χρησιμοποιεί και όχι από κάποιον που θα πειραματιστεί μαζί του. Αν δεν είστε σίγουρες, απευθυνθείτε σε ειδικό.

Αφαιρέστε με επιμέλεια τις περιττές τριχούλες γύρω από το σχήμα των φρυδιών σας και τριμάρετε με προσοχή αυτές που έχουν μεγαλώσει αρκετά και δημιουργούν «παραφωνία» μέσα σε αυτό. Τις λευκές τριχούλες δεν θα πρέπει να τις αφαιρέσετε, αλλά να τις βάψετε.

jenny.gr

Το σχήμα που έχει δημιουργηθεί από το Μicroblading είναι οδηγός

Να θυμάστε ότι το σχήμα των φρυδιών που έχει δημιουργήσει το Microblading θα είναι ο οδηγός σας στην περιποίηση –δεν θα πρέπει να «παραβιάζετε» τα όριά του. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον τεχνίτη που εμπιστευτήκατε για να σας δώσει συμβουλές περιποίησης και να μην προχωρήσετε σε κάποια κίνηση που μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα των φρυδιών σας. Σεβαστείτε τις φυσικές τριχούλες και τον κύκλο ζωής τους, αφαιρέστε τες με σύνεση, -όταν χρειάζεται- και μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις που αργότερα θα μετανιώσετε.

Η περιποίηση των φρυδιών δεν θα πρέπει να σταματά ποτέ. Οι ειδικοί είναι πάντα στη διάθεσή σας για ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό και ταιριαστό με τις προσωπικές σας ανάγκες. 

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.