ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση foundation


Ελένη Τσούτση

16 Απριλίου 2022

Πώς να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση foundation
Για εμάς τις γυναίκες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τύπο για να μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα τι μας ταιριάζει στο μακιγιάζ

Ξεκινώντας από την ψυχρή απόχρωση, συνεχίζουμε στην ουδέτερη και καταλήγουμε στη θερμή. Με άλλα λόγια στη χώρα μας υπάρχουν κυρίως οι ανοιχτές, οι ουδέτερες και οι σταρένιες επιδερμίδες.Τι χρώματα ταιριάζουν στο μακιγιάζ των ματιών, των χειλιών, ποιο ρουζ αναδεικνύει την επιδερμίδα και με ποιο κριτήριο πρέπει να επιλέγουμε το foundation του προσώπου;

Jenny.Gr

Ανοιχτές επιδερμίδες - Οι πρώτες 2 αποχρώσεις από αριστερά

Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σας, τότε θα λέγαμε αναμφισβήτητα ότι αυτό είναι το ροζ. Ξεκινώντας από το foundation αναζητήστε προϊόντα που έχουν μέσα ροζ-ξεχάστε τα κίτρινα και τα πορτοκαλί.

Για το μακιγιάζ των ματιών προτιμήστε το γκρι, το μπλε, το ασημένιο. Για παράδειγμα ένα smokey look σε γκρι και μπλε αποχρώσεις ταιριάζει απόλυτα για εσάς. Όσο για το ρουζ, το ροζ είναι το χρώμα που θα σας δώσει fresh and healthy διάθεση ή αλλιώς θα σας χαρίσει αυτή τη ροδαλή όψη της υγείας.
Τέλος για τα χείλη τολμήστε έντονα χρώματα όπως κόκκινο, το must-have της σεζόν μπλε αλλά και πιο απαλά όπως το nude-pink.

Σταρένιες επιδερμίδες - Οι πρώτες 2 αποχρώσεις από δεξιά

Ανήκετε στα θερμά χρώματα, γι αυτό και το foundation σας πρέπει να είναι σε θερμή απόχρωση. Με άλλα λόγια επιλέξτε αυτό που πορτοκαλίζει ελαφρώς. Για τα μάτια κινηθείτε σε γήινες αποχρώσεις ξεκινώντας από το bronze καφέ, το κοραλί, μέχρι και το πορτοκαλί.

Για ένα εντυπωσιακό βλέμμα καλύψτε το κινητό σας βλέφαρο με καφέ σκιά και αντίστοιχα για ένα απαλό αρκεί να εφαρμόσετε ελάχιστη μπεζ. Αντικαταστήστε το μαύρο μολύβι σας με σκούρο καφέ και τολμήστε να το συνδυάσετε ακόμα και με καφέ μάσκαρα στις βλεφαρίδες. Στα μήλα προτιμήστε τις απαλές κοραλί αποχρώσεις, ενώ για τα χείλη η χρωματική παλέτα σας είναι πλούσια. Όλα τα nude σας ταιριάζουν, αλλά και έντονα χρώματα ξεκινώντας από το πορτοκαλοκόκκινο και καταλήγωντας στο σκούρο, τις γνωστές burgundy αποχρώσεις.

Ουδέτερες επιδερμίδες - Η μεσαία απόχρωση

Από την ονομασία μπορείτε να καταλάβετε ότι σε εσάς ταιριάζουν όλα, εξαρτάται από εσάς τι αποτέλεσμα θέλετε να έχετε στο μακιγιάζ, ψυχρό ή θερμό. Αν θέλετε να βρείτε ποια χρώματα σας ταιριάζουν πάρτε ως κριτήριο τα μαλλιά σας. Οι μελαχρινές προτιμήστε αποχρώσεις αντίστοιχες με αυτές που διαβάζετε στις σταρένιες επιδερμίδες, ενώ οι ξανθές προτιμήστε αυτές στις ανοιχτές.

Μπορείτε να βρείτε απόχρωση που σας ταιριάζει στο foundation και στα ψυχρά αλλά και στα θερμά χρώματα, δοκιμάστε τα στην επιδερμίδα σας, ιδανικά στο πηγούνι προς το λαιμό-αυτό το tip είναι χρήσιμο για κάθε γυναίκα-και επιλέξτε αυτό που σας αρέσει. Στο νεσεσέρ σας μπορείτε να έχετε ροζ και πορτοκαλί ρουζ, ίσως και μία terracotta σε καφέ απόχρωση για total natural look.

Είστε η επιδερμίδα πασπαρτού, σας ταιριάζουν όλα, γι αυτό κινηθείτε βάση του στιλ σας και του χρώματος των μαλλιών σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.