ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 λάθη που κάνουμε στο καθημερινό μας μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

27 Ιουνίου 2022

5 λάθη που κάνουμε στο καθημερινό μας μακιγιάζ
Τα λάθη που αν τα αποφύγετε θα πετύχετε ένα φυσικό μακιγιάζ

Το μακιγιάζ μπορεί σίγουρα να αναδείξει τα όμορφα χαρακτηριστικά και να κάνει το πρόσωπο να δείχνει ακόμη πιο νέο αλλά από την άλλη πλευρά αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο καθημερινό μακιγιάζ;

  • Το concealer που απλώνουμε στην περιοχή κάτω από τα μάτια, δεν πρέπει να είναι πολύ ανοιχτό αλλά ούτε και πολύ σκούρο. Επιπλέον αν έχουμε σοβαρό πρόβλημα με μαύρους κύκλους ή σακούλες, προτείνετε να επιλέγουμε ελαφριά και όχι βαριά προϊόντα, καθώς έτσι γίνεται πιο έντονο το πρόβλημα. Βρείτε την απόχρωση που δίνει φυσικό αποτέλεσμα και ξεχάστε τα ανοιχτά και τα σκούρα προϊόντα.
  • Το ρουζ σε έντονη απόχρωση ροζ ή κοραλί έχει μπει ξανά στο νεσεσέρ μας, δεδομένου ότι η εποχή προτείνει fresh and healthy makeup look. Αποφύγετε το έντονο χρώμα στο κέντρο των μήλων σας. Όταν βουτάτε το πινέλο στο ρουζ, στη συνέχεια φυσήξτε το για να φύγει η περιττή ποσότητα. Ύστερα με απαλές κινήσεις προσθέστε φρεσκάδα στο μάγουλό σας, ακολουθώντας το κόκκαλο των μήλων σας.
  • Αν νομίζετε ότι τα shimmery κραγιόν σας ταιριάζουν απόλυτα, ίσως υπερβάλετε λίγο. Χρειάζονται συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής για να μη δείχνετε μεγαλύτερες από την ηλικία σας. Είναι προτιμότερο να απλώσετε ένα matte κραγιόν σε όλα σας τα χείλη και στη συνέχεια στο κέντρο να προσθέσετε το shimmery ή το μεταλλικό κραγιόν σας, για extra λάμψη.
  • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και με τις τεχνικές κοψίματος και γυαλάδων, highlighting, contouring, strobing. Να θυμάστε ότι όσο λιγότερα κάνετε στο πρόσωπό σας, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Αποφύγετε τις υπερβολές, τις μεγάλες ποσότητες και τις σκληρές κινήσεις. Δουλεύουμε τοπικά, απαλά και με μικρές ποσότητες καλλυντικών.
  • Τέλος, χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα για να τονίσουμε το βλέμμα. Για να το πετύχουμε αυτό, επιμένουμε στις ρίζες και όχι στις άκρες των βλεφαρίδων μας. Κάντε δύο, με τρία περάσματα για έντονο και εντυπωσιακό βλέμμα και για μία ακόμη φορά, ξεχάστε τις υπερβολές.