ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ημιμόνιμο μακιγιάζ: Τι θα πρέπει να επιδιώκετε σε φρύδια, μάτια και χείλη


Σταυρούλα Γιαννούλη

24 Ιουλίου 2022

Ημιμόνιμο μακιγιάζ: Τι θα πρέπει να επιδιώκετε σε φρύδια, μάτια και χείλη
Το «ημιμόνιμο μακιγιάζ» είναι ένας όρος που άλλαξε για πάντα τον κόσμο της ομορφιάς όταν έκανε την εμφάνισή του

Ως πρωτεργάτρια του ημιμόνιμου μακιγιάζ στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για την δύναμη που έχει να αλλάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων που το επιλέγουν. Ο χρόνος της προετοιμασίας μειώνεται, τα χαρακτηριστικά αναδεικνύονται, η γεωμετρία του προσώπου αλλάζει.

«Ημιμόνιμο» και «μακιγιάζ» είναι δύο λέξεις που αλλάζουν νόημα όταν είναι μαζί. Μεγάλο ποσοστό γυναικών ακούγοντας τον όρο ημιμόνιμο μακιγιάζ έχουν στο μυαλό τους την εικόνα ενός προσώπου που είναι μακιγιαρισμένο όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Θα ήθελα μέσα από αυτό το άρθρο, να μιλήσω για την αλήθεια πίσω από το ημιμόνιμο μακιγιάζ. Αν μια γυναίκα επιλέξει να το προσφέρει στον εαυτό της σε φρύδια, μάτια ή χείλη, δεν σημαίνει ότι θα βάλει στην άκρη τα makeup προϊόντα του νεσεσέρ της.

Jenny.Gr

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν αντικαθιστά το μακιγιάζ και δεν θα πρέπει να είναι δεσμευτικό. Σίγουρα, ο βομβαρδισμός ρετουσαρισμένων εικόνων στο Instagram, έχει επηρεάσει τα πρότυπα ομορφιάς των γυναικών. Σε μεγάλο βαθμό, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ προσφέρει το αποτέλεσμα που βλέπετε σε επεξεργασμένες φωτογραφίες με φίλτρα ή Photoshop. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ, όταν γίνεται σωστά, δεν έχει βαρύ αποτέλεσμα. Είναι απαλό και διακριτικό. Τόσο φυσικό που κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι το έχετε κάνει. Η φυσικότητα θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι πρέπει να επιδιώκει μια γυναίκα με το ημιμόνιμο μακιγιάζ σε φρύδια, μάτια και χείλη:

Στα φρύδια: Κάθε γυναίκα θα πρέπει να στοχεύει σε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Φρύδια απαλά σχηματισμένα, συμμετρικά, χωρίς κενά. Όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό τους χρώμα. Αν το αποτέλεσμα είναι έντονο, τότε τα φρύδια γίνονται το focal point του προσώπου (με την αρνητική σημασία). Υπάρχει ένα και μόνο κριτήριο που δείχνει ότι έχει γίνει καλή δουλειά από την τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ πάνω στο πρόσωπό σας: κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα ότι έχει εφαρμοστεί κάποια τεχνική.

Στα χείλη: Το ημιμόνιμο μακιγιάζ χειλιών τονίζει με τρόπο διακριτικό και συνάμα εντυπωσιακό το σχήμα των χειλιών, διορθώνει το φυσικό χρώμα ή τυχόν ασυμμετρίες. Το ιδανικό χρώμα θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών σας - μόνο έτσι θα εκπέμπουν υγεία και φρεσκάδα. Αν επιλέξετε ένα έντονο χρώμα για τα χείλη που αντικαθιστά το μακιγιάζ, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό.

Στα μάτια: Όσο πιο βαρύ είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ στα μάτια, τότε πιο υπερβολικό θα δείχνει το αποτέλεσμα στο makeup. Τονίστε το βλέμμα με μια γραμμή που θα το κάνει πιο ζωηρό. Οι βλεφαρίδες σας θα δείχνουν αμέσως πιο πλούσιες και πιο πυκνές.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.