ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Crying makeup: Το νέο TikTok trend που θέλει να κλαίτε (χωρίς κανένα λόγο)


Ελένη Τσούτση

1 Νοεμβρίου 2022

Crying makeup: Το νέο TikTok trend που θέλει να κλαίτε (χωρίς κανένα λόγο)
Πιστεύετε ότι έχετε δει όλα τα αλλόκοτα trends στο TikTok; Εμείς σας έχουμε ακόμη ένα που είμαστε βέβαιοι ότι πρώτον θα σας ξαφνιάσει και δεύτερον δε θα το δοκιμάσετε

Κανείς δεν θέλει να κλαίει αλλά μια νέα viral τάση στο TikTok θέλει τους χρήστες να κλαίνει και μάλιστα ενώ έχουν ολοκληρώσει το μακιγιάζ τους. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το «Crying makeup», το οποίο μέχρι σήμερα έχει πάνω από 130 εκατομμύρια προβολές, θέλει να ενθαρρύνει τους χρήστες να δείχνουν ευάλωτοι καθώς έτσι θα είναι και πιο ελκυστικοί.

Το video που έχει πάνω από 500 χιλιάδες likes, απευθύνεται στα «ασταθή κορίτσια» και δείχνει πώς να πετύχουν ένα «στεναχωρημένο» look χρησιμοποιώντας lip liner, gloss και υγρή σκιά ματιών glitter για να κάνουν τα μάτια να φαίνονται δακρυσμένα και πιο κόκκινα. Δεδομένου ότι η ψυχική υγεία του Gen Z είναι σε κρίση και τα καταθλιπτικά επεισόδια έχουν αυξηθεί σημαντικά , η ιδέα της ρομαντικής καταστροφής θέλει να κάνει τα άτομα να μη φοβούνται να παρουσιάσουν και να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο ακόμη και μέσα από ένα μακιγιάζ υπό κατάρρευση.

Η Noor Mubarak, επαγγελματίας ψυχολογικής ευεξίας μίλησε στο Glamour για τη συγκεκριμένη τάση: «Η αισθητική του «θλιμμένου κοριτσιού» υπάρχει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, επομένως η ιδέα της της γυναικείας θλίψης δεν είναι καινούρια. Αλλά για όσους παλεύουν με συναισθήματα απόγνωσης, μπορεί να αισθάνονται άβολα να βλέπουν ότι γίνεται μια τάση για λόγους αισθητικής.

@zoekimkenealy #greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween ♬ Show Me How (Album V) - Men I Trust

«Είναι ακόμη πιθανό αυτή η τάση να συμβάλει στο στίγμα που συνδέεται με την ψυχική ασθένεια ή στην πεποίθηση ότι οι νεαρές γυναίκες που παλεύουν με την κακή διάθεση μπορεί να υπερβάλλουν τα συναισθήματά τους», συνεχίζει. «Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς το στίγμα και ο φόβος εμποδίζουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν υποστήριξη».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η λανθασμένη παρουσίαση του πώς μοιάζει πραγματικά μια γυναίκα όταν κλαίει δημιουργεί μια πολύ μπερδεμένη πεποίθηση. Οι τάσεις καλό είναι λοιπόν να μην συγχέονται με ζητήματα ψυχικής υγείας με τόσο παράξενο τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.