ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα καλύτερα tips για να μην «τρέχει» το μακιγιάζ των ματιών σας


Ελένη Τσούτση

18 Νοεμβρίου 2022

Τα καλύτερα tips για να μην «τρέχει» το μακιγιάζ των ματιών σας
Η μάσκαρα και το eyeliner έχουν τη «μαγική» ιδιότητα να ανοίγουν και να τονίζουν το βλέμμα στη στιγμή

Λίγο το καθημερινό τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν θέλει πολύ για να αρχίσουν να «τρέχουν». Ψάξαμε και βρήκαμε τα προϊόντα που θα κάνουν το μολύβι, τη μάσκαρα και τις σκιές να μένουν σταθερά στα μάτια όσες ώρες κι αν περάσουν.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ ματιών που θα μείνει στη θέση του για ώρες.

  • 1. Δώστε προσοχή στην ποσότητα της κρέμας που απλώνετε στα μάτια σας πριν το μακιγιάζ. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να την παραλείψετε, απλά αν βάζετε υπερβολική ποσότητα, δεν θα απορροφήσει εντελώς, με αποτέλεσμα να «γλιστράει» οτιδήποτε εφαρμόσετε.
  • 2. Αν δεν έχετε primer, ήρθε η στιγμή να αποκτήσετε. Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, απλώστε στα βλέφαρά σας ένα primer ματιών, που θα τα κρατήσει σταθερά και χωρίς λιπαρότητα για ώρες.
  • 3. Αν τα βλέφαρά σας είναι ιδιαιτέρως λιπαρά, απλώστε τους μετά το primer λίγη πούδρα, για να «ασφαλίσετε» ακόμα περισσότερο το μακιγιάζ.
  • 4. Επιλέξτε μολύβια, eyeliner και μάσκαρα με αδιάβροχες φόρμουλες και δεν θα τα ξανασκεφτείτε μέχρι να έρθει η στιγμή του ντεμακιγιάζ.
  • 5. Αν η μάσκαρα και το eyeliner είναι αυτά που «τρέχουν» πιο εύκολα, περάστε από πάνω λίγη σκιά στην ίδια απόχρωση. Η πουδρέ υφή θα «ασφαλίσει» το προϊόν, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι και πιο έντονο.