ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Cakey makeup: Πώς να αποφύγεις το πιο συχνό πρόβλημα στο μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

4 Απριλίου 2023

Cakey makeup: Πώς να αποφύγεις το πιο συχνό πρόβλημα στο μακιγιάζ
Instagram/@bizceizleyin
Δείτε πως θα έχετε ένα πιο ομοιόμορφο μακιγιάζ χωρίς την ενοχλητική cakey αίσθηση

Όλες μας αναζητούμε τη φυσική κάλυψη, εκείνη που κάνει το δέρμα μας να δείχνει άψογο δίχως ατέλειες, αλλά στην προσπάθεια μας να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, συνήθως καταλήγουμε να έχουμε ένα cakey makeup look. Αρκούν λίγες λάθος κινήσεις για να δείχνει το μακιγιάζ μας «σπασμένο» και ανάγλυφο. Οι makeup artists τονίζουν ότι τόσο τα λάθος προϊόντα όσο και η φιλοσοφία των του «more is more» μπορούν να οδηγήσουν σε ένα όχι και τόσο κολακευτικό μακιγιάζ.

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα 4 πιο συχνά λάθη που αν τα αποφύγετε, θα έχετε ένα flawless makeup look, σύμφωνα με το Cosmopolitan. Αφιερώστε λίγα λεπτά και δείτε τα video με όλες τις τεχνικές που θα βελτιώσουν το καθημερινό σας μακιγιάζ.

1. Μην παραλείπετε την περιποίηση της επιδερμίδας

Πριν το μακιγιάζ, πρέπει να κάνετε όλα τα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας με τη σωστή σειρά για να δημιουργήσετε τον καλύτερο καμβά. Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός και έπειτα η εφαρμογή ενός toner και ενός serum που θα προετοιμάσουν την επιδερμίδα για το foundation. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και αφήστε την τουλάχιστον πέντε λεπτά ώστε να δώσει ένα boost ανανέωσης στο δέρμα.

2. Δώσε προσοχή στην εφαρμογή των προϊόντων

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, ακολουθήστε αυτή τη σειρά προϊόντων: ενυδατική κρέμα, πούδρα για τη ρύθμιση της λιπαρότητας, σπρέι, primer και foundation. Αν και αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για όλους εσάς με ξηρό δέρμα, στο συγκεκριμένο hack ορκίζονται πολλές beauty influencers.

3. Εφαρμόστε πούδρα στη μύτη

Ώρα να φροντίσετε και την ενοχλητική γυαλάδα που σχηματίζεται στη μύτη σας. Το κόλπο είναι να πιέσετε τη μύτη σας με ένα υγρό σφουγγάρι με μια ημιδιάφανη πούδρα σε απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το foundation που έχει περισσέψει στο πινέλο σας για να καλύψετε ελαφρά τη μύτη σας και τέλος εφαρμόζετε και πάλι πούδρα.

Η ιδέα εδώ είναι να αφήσετε την πούδρα να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της κάλυψης, όχι το υγρό foundation. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης βάσης και επίσης θα αποτρέψει το προϊόν από το να «σπάσει» γύρω από τη μύτη σας.

4. Επενδύστε τις κατάλληλες φόρμουλες

Δεν είναι όλες οι φόρμουλες foundation συμβατές με όλα τα primer. Όπως εξηγούν οι makeup artists, τα primers με βάση τη σιλικόνη λειτουργούν καλύτερα με το foundations που περιέχουν και αυτά σιλικόνη, ενώ τα primers με βάση το νερό είναι λίγο πιο ανάλαφρα και μπορούν να λειτουργήσουν είτε με foundations με βάση το νερό είτε με βάση τη σιλικόνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.