ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ημιμόνιμο μακιγιάζ και λιπαρό δέρμα: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα πριν την εφαρμογή


Σταυρούλα Γιαννούλη

30 Απριλίου 2023

Ημιμόνιμο μακιγιάζ και λιπαρό δέρμα: Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα πριν την εφαρμογή
Splash Ideal Images
Πιθανότατα γνωρίζετε -πολλές από εσάς πολύ καλά!- ότι η λιπαρή επιδερμίδα έχει τους δικούς της κανόνες φροντίδας. Το λιπαρό δέρμα αντιδρά αμέσως σε ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης και «διαμαρτύρεται» έντονα όταν ταλαιπωρηθεί, όταν καταπιεστεί, όταν του ζητούν να κάνει περισσότερα από όσα αντέχει

Το λιπαρό δέρμα είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία δέρματος και αν το διαθέτετε και ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε σε τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ το επόμενο διάστημα, αυτό το άρθρο σάς αποκαλύπτει χρήσιμες πληροφορίες, διασαφηνίζει ασάφειες και ξεκαθαρίζει τι είναι αλήθεια και τι μύθος.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πολλές γυναίκες με λιπαρό δέρμα, δεν προχωρούν σε τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ στα φρύδια γιατί έχουν ακούσει ότι η επιδερμίδα τους δεν βοηθάει στο να συγκρατήσει την χρωστική και το αποτέλεσμα θα ξεθωριάσει πιο γρήγορα.

Εδώ κρύβεται μισή αλήθεια: σίγουρα, το λιπαρό δέρμα δεν είναι και ο πιο εύκολος τύπος δέρματος για εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ. Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο αλλά! Ο Tεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ, οι γνώσεις και η πείρα που διαθέτει θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα και την διάρκεια του αποτελέσματος.

Αν ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ δεν μπορεί να διακρίνει τις πραγματικές ανάγκες του δέρματος πάνω στο οποίο θα εργαστεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα με πρόσκαιρη απόδοση -στην καλύτερη περίπτωση. Η χειρότερη περίπτωση; Ένα αποτέλεσμα πλήρως απογοητευτικό, πολύ έντονα ορατό, διόλου κολακευτικό.

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Η τεχνολογία του ημιμόνιμου μακιγιάζ έχει προχωρήσει πλέον πάρα πολύ και οι διαφορετικές τεχνικές που έχει στο «portfolio» του μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, φτάνει να τις κατέχει ο τεχνίτης που θα εμπιστευτείτε. Αν ξέρει μόνο μια τεχνική και αυτή δεν ταιριάζει πραγματικά στο δέρμα σας, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία του αποτελέσματος. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην σας καλύπτει. Επιπρόσθετα, σε δέρματα λιπαρά, θαμπά, με έντονη γυαλάδα και ευαισθησία στον πόνο, ο ειδικός θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερο χειρισμό.

Οι παράγοντες-κλειδιά που μπορούν να βοηθήσουν το λιπαρό δέρμα να ανταποκριθεί καλύτερα στο ημιμόνιμο μακιγιάζ

Ο πρώτος παράγοντας είναι η προετοιμασία του λιπαρού δέρματος με τις κατάλληλες θεραπείες καθαρισμού. Το λιπαρό δέρμα που έχει δεχτεί την κατάλληλη περιποίηση είναι πιο δεκτικό στο ημιμόνιμο μακιγιάζ και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πιο ποιοτικό και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η περιποίηση αμέσως μετά το ημιμόνιμο μακιγιάζ, σύμφωνα με τις οδηγίες του τεχνίτη που σας έχει αναλάβει: αυτή θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση και την προστασία του αποτελέσματος. Να θυμάστε ότι οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα, ίσως χρειαστούν πιο σύντομα επαναληπτική εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.