ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μαύρα, μπλε και γκρι χείλη στο προσκήνιο: Ήρθε η ώρα να βγεις από το comfort zone σου


Ελένη Τσούτση

2 Ιουνίου 2023

Μαύρα, μπλε και γκρι χείλη στο προσκήνιο: Ήρθε η ώρα να βγεις από το comfort zone σου
Splash Ideal Images
Τα κλασικά κραγιόν είναι παρελθόν

Από την Stephanie Hsu που εμφανίστηκε με μαύρο κραγιόν στο κόκκινο χαλί του Met Gala μέχρι το catwalk των Rodarte, Adeam και Kim Shui για το φθινόπωρο του 2023 που τα μοντέλα περπάτησαν με μπλε κραγιόν, όλα δείχνουν ότι οι κλασικές αποχρώσεις κραγιόν είναι πια παρελθόν.

Οι περίεργες και αντισυμβατικές αποχρώσεις κραγιόν που κάποτε μπορεί να τις χρησιμοποιούσαμε μόνο τις αποκριές, τώρα η makeup artist της σειράς, Euphoria Donni Davy, επιβεβαιώνει αυτή τη μεγάλη στροφή στις πιο εκκεντρικές αποχρώσεις λανσάροντας μπλε κραγιόν για τη σειρά μακιγιάζ της, Half Magic. «Απομακρυνόμαστε τόσο πολύ από τα ζεστά, γυμνά χείλη», δηλώνει στο Bazaar. «Και αυτό είναι υπέροχο. Απλώς πήγαμε πολύ δυνατά προς τη μία κατεύθυνση, και τώρα πάμε δυνατά προς την άλλη. Αλλά μου αρέσει αυτό, είναι σαν μια εξέλιξη».

Jenny.Gr

Και σε όλο το TikTok, επίσης, πολλοί makeup artists δεν επιλέγουν πλέον το κλασικό κραγιόν θέλοντας να δημιουργήσουν πιο μοναδικά μακιγιάζ. «Αυτά τα κραγιόν είναι μοναδικά και διαφορετικά, και εξακολουθούν να είναι απίστευτα κομψά», λέει η makeup artist Lucy Bridge, η οποία λατρεύει τα έντονα και περίεργα χρώματα.

Τα social media παίζουν καταλυτικό ρόλο για αυτή τη νέα εποχή των τολμηρών χειλιών που ξεπερνούν τα όρια. Η καλλιτέχνης μακιγιάζ Aoife Cullen έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές για τη σειρά της TikTok όπου δοκιμάζει «περίεργους συνδυασμούς χειλιών». Άρχισε να δημοσιεύει τα lip looks της το 2022, χρησιμοποιώντας τα πάντα, από ασημί σκιά ματιών έως κίτρινη υγρή σκιά σε συνδυασμό με γκρι eyeliner. «Λατρεύω οτιδήποτε περίεργο ή οτιδήποτε ανατρέπει τον κανόνα, ειδικά στο μακιγιάζ», λέει. «Όταν συνειδητοποίησα πόσο ψηλά και διαφορετικά φαίνονται τα χείλη και ότι οι δυνατότητες και οι συνδυασμοί ήταν ατελείωτοι, δεν ήθελα να σταματήσω».

Η ιστορικός μόδας Einav Rabinovitch-Fox επισημαίνει την προέλευση των αντισυμβατικών χειλιών:

«Η εφεύρεση του μαύρου και του μπλε κραγιόν έχει τις ρίζες της στις πρώιμες ταινίες του Hollywood και τις ασπρόμαυρες ταινίες, επειδή τα σκουρόχρωμα κραγιόν λειτουργούσαν καλύτερα στην κάμερα από τα κόκκινα. Αλλά τα σκούρα χρώματα μπήκαν πραγματικά στην κουλτούρα της μόδας μέσω της pank και του grunge τις δεκαετίες του 1980 και του 1990».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.