ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Strobing: To makeup trend που θα χαρίσει μοναδική λάμψη στο πρόσωπό σου


Ελένη Τσούτση

14 Αυγούστου 2023

Strobing: To makeup trend που θα χαρίσει μοναδική λάμψη στο πρόσωπό σου
Instagram/@bizceizleyin
Το trend που θα κάνει το προσωπό σου να λάμπει στην κυριολεξία

Η λάμψη στο μακιγιάζ είναι το παν. Μετά το countouring που τόσο έχουμε ακούσει, ένας ακόμα όρος που αφορά στο μακιγιάζ έρχεται να αλλάξει ξανά τα δεδομένα της σμίλευσης του προσώπου. Ο λόγος γίνεται για το “strobing”, το οπoίου το hashtag έχει κατακλείσει τα social media.

Τι είναι όμως το “strobing” και σε τι διαφέρει από το “contouring” που ήδη γνωρίζουμε.

Το strobing είναι ο νέος, πιο φυσικός τρόπος για να τονίσουμε το περίγραμμα του προσώπου και να το κάνουμε πιο λαμπερό. Στην ουσία πρόκειται για το “contouring” με περισσότερη διακριτικότητα. Το strobing δεν απαιτεί τόσα προϊόντα μακιγιάζ και το αποτέλεσμα μοιάζει πιο φυσικό.

Τι χρειάζεσαι για να πετύχεις ένα λαμπερό makeup look με την τεχνική του strobing.

Ένα highlighter ή μία πούδρα για highlighting, ένα primer, μία ματ σκιά και ένα ματ ρουζ. Επίσης, αντί για τα δάχτυλά σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο ή ένα makeup sponge για την εφαρμογή.

Σε ποια σημεία του προσώπου στοχεύεις:

Δώσε περισσότερη έμφαση στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο εξωτερικό σημείο των βλεφάρων κάτω από το τελείωμα των φρυδιών και στην εσωτερική γωνία των ματιών.
Μην το παρακάνεις με το highlighter. Χρησιμοποιήσε ματ σκιά και ρουζ για να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα.Ίσως η διαφορά του “strobing” και του “contouring” δεν είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο όταν το εφαρμόσεις θα την καταλάβεις άμεσα από το πώς θα δείχνει το πρόσωπό σου!

@rachelrigler IM OBSESSED OMG OMG ✨✨ #strobing #makeup #highlight #makeuptutorial ♬ More Than A Woman - SG's Paradise Edit - Bee Gees & SG Lewis

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.