ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Είσαι 30+; Αυτά είναι τα 5 βήματα που πρέπει να κάνεις για λαμπερό δέρμα


Ελένη Τσούτση

14 Αυγούστου 2023

Είσαι 30+; Αυτά είναι τα 5 βήματα που πρέπει να κάνεις για λαμπερό δέρμα
Instagram/@ veravanerp
Οι παρακάτω μικρές αλλαγές θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σου λαμπερή και μετά τα 30

Η beauty routine αλλάζει ανάλογα με την ηλικία καθώς όσο μεγαλώνουμε τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Γίνονται πιο απαιτητικές και πρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα στο πρόσωπό μας. Λεπτές γραμμές, πρώτες ρυτίδες, κηλίδες - το δέρμα μας όταν αφήνουμε πίσω μας την ηλικία των 20something αρχίζει να τα έχει όλα. Φυσικά και αυτά δεν είναι λόγος να αγχωνόμαστε, αλλά αν μπορούμε να καθυστερήσουμε ή να μειώσουμε την εμφάνισή τους γιατί να μην το κάνουμε;

Σύμφωνα με δερματολόγους, το δέρμα μετά τα 30 αλλάζει και έχει άλλες ανάγκες από αυτές που είχε μέχρι τότε. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούσες πριν λίγα χρόνια ίσως να μην είναι πια τόσο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα σου και για αυτό δεν φταίνε εκείνα. Πρέπει απλώς να αλλάξεις τη ρουτίνα της περιποίησής σου, καθώς και τα προϊόντα που εφάρμοζες.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, 3 beauty συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να επιβραδύνεις τα σημάδια γήρανσης.

  • Το δέρμα μετά τα 30 συγκρατεί λιγότερη υγρασία, οπότε φρόντισε να ξεκινάς τη ρουτίνα πάντα με ένα ενυδατικό toner.
  • Κάνε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Μέχρι τα 30 γίνεται περισσότερο για τον βαθύ καθαρισμό, αλλά μετά τα 30 βοηθάει και στην κυτταρική ανανέωση – και αυτό είναι κάτι που χρειάζεσαι.
  • Μην αμελείς να εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησης στο λαιμό και στο ντεκολτέ σου.
  • Κάνε την κρέμα ματιών σου την αγαπημένη σου συνήθεια μέσα στην μέρα, αφού είναι εκείνη που θα σου χαρίσει νεανικό και φωτεινό βλέμμα.
  • Η πρωινή ρουτίνα είναι εξίσου σημαντική με τη βραδινή. Το πρωί εφαρμόζεις την αντηλιακή σου κρέμα η οποία μπορεί να είναι με χρώμα ώστε να καλύψεις τυχόν ατέλειες και το βράδυ ένα serum ή ένα λαδάκι που αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου.

Βρες στην παρακάτω gallery τις καλύτερες κρέμες ματιών με καφεΐνη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.