ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς θα καταλάβεις ποια φρύδια στα social media είναι αληθινά και ποια προϊόν επεξεργασίας


Σταυρούλα Γιαννούλη

13 Νοεμβρίου 2023

Πώς θα καταλάβεις ποια φρύδια στα social media είναι αληθινά και ποια προϊόν επεξεργασίας
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα φρύδια

Ζούμε την «επιδημία» της επεξεργασίας της εικόνας. Την επέλαση των φίλτρων. Ένα μόνο scroll down στο newsfeed του Instagram είναι αρκετό για να καταλάβει εύκολα κάποιος ότι η αισθητική έχει αλλάξει ριζικά και το φυσικό έχει δώσει τη θέση του στο επιτηδευμένο, αυτό που μακροπρόθεσμα και με μαθηματική ακρίβεια καταπονεί την ψυχολογία του ανθρώπου και διαβρώνει την σχέση με τον εαυτό του.

Η πραγματικότητα έχει μπει σε δεύτερο πλάνο. Μεγάλη μερίδα γυναικών έχει μπερδευτεί και ζητά αποτελέσματα που το ανθρώπινο σώμα, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να υποστηρίξει. Στα 30 χρόνια που εργάζομαι στον χώρο της ομορφιάς, έχω διαπιστώσει ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει λιπαρό δέρμα, με πολύ μεγάλες ανάγκες. Αυτό το δέρμα δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει την ίδια αποδοτικότητα στις τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ, με ένα κανονικό δέρμα. Οι γυναίκες βλέποντας πρόσωπα απόλυτα αψεγάδιαστα (που έχουν υποστεί ρετούς είτε με Photoshop είτε με φίλτρα), είναι ανθρώπινο να θέλουν να αναζητήσουν κάτι αντίστοιχο και για τον εαυτό τους. Οι απαιτήσεις τους άλλαξαν ραγδαία. Αποτέλεσμα; Να απογοητεύονται εύκολα όταν στο τέλος δεν βλέπουν στον καθρέφτη αυτό που έχουν φανταστεί για τον εαυτό τους.

Jenny.Gr

Παρακάτω θα δώσω μερικές συμβουλές για να μπορέσετε να διακρίνεις το ψεύτικο από το πραγματικό στα φρύδια που βλέπεις στα social media.

H αλήθεια πίσω από τις φωτογραφίες

Κάθε επαγγελματίας τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ εννοείται ότι θέλει να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον των χρηστών με τις δουλειές του. Οι φωτογραφίες που σχεδόν κατά κανόνα βλέπεις στο Instagram και δείχνουν πλούσια και έντονα φρύδια, με ιδιαιτέρως εμφανή την δεξιοτεχνία της τεχνίτριας στη ζωγραφική των τριχών, έχουν τραβηχτεί αμέσως μετά την εφαρμογή της τεχνικής. Πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να δούμε πώς έχει αντιδράσει το δέρμα στην τεχνική. Και, πίστεψέ με, κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά. Το αν η εφαρμογή έγινε με τον πιο ποιοτικό τρόπο, θα το δείξει ο χρόνος και η πραγματική ζωή.

Jenny.Gr

Το tip για να καταλάβεις αν τα «τέλεια» φρύδια που βλέπετε στα social media είναι όντως αληθινά

Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν τα φρύδια που βλέπεις στα social media είναι όντως αληθινά ή «φιλτραρισμένα» είναι να παρατηρήσεις το υπόλοιπο πρόσωπο της γυναίκας που έχει φωτογραφηθεί. Το ανθρώπινο δέρμα έχει πόρους, μικρο-σημάδια (ή πανάδες ή ρυτίδες ή κοκκινίλες αν είναι ευαίσθητο), ποτέ δεν είναι απόλυτα λείο (σσ. είναι άκρως ανησυχητικό που η εποχή μάς έχει κάνει να μιλάμε για τα απολύτως φυσιολογικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης επιδερμίδας!). Αν δεν βλέπεις τίποτα απολύτως από όλα τα παραπάνω, τότε το πρόσωπο έχει ρετουσαριστεί και μαζί του και τα φρύδια της εικονιζόμενης.

Ποιος πρέπει να είναι ο τελικός στόχος

Το ρετούς λειτουργεί στις φωτογραφίες, όπως το μακιγιάζ σε ένα πρόσωπο. Καλύπτει τις ατέλειες του δέρματος και μπορεί να μεγαλώσει τα χαρακτηριστικά. Το αν έχει κάνει καλή δουλειά ο τεχνίτης, θα το δεις σταδιακά. Αν τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι καλά και το αν ο επαγγελματίας εργάστηκε με κριτήριο την συμμετρία του προσώπου σου, θα το δεις στην καθημερινότητά σου. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το δέρμα σου να απαιτεί περισσότερες επαναλήψεις στην εφαρμογή ημιμόνιμου μακιγιάζ από κάποιο άλλο. Να μην μπορεί να συγκρατήσει την ίδια ποσότητα χρώματος, να αντιδράσει διαφορετικά στην επούλωση. Μην συγκρίνεσαι ποτέ, με κανέναν άλλο οργανισμό. Στόχος είναι να έχεις καλοσχηματισμένα φρύδια, συμμετρικά, που δεν αποκαλύπτουν ότι έχει παρέμβει χέρι επαγγελματία. Είναι φυσικά!

Στην εποχή της παντοδυναμίας της εικόνας που διανύουμε, ας έχουμε κατά νου πάντα ότι η πραγματική ομορφιά δεν χρειάζεται φίλτρα ή επεξεργασία. Κρύβεται μέσα μας και αντανακλά την αυθεντικότητά μας. Η τελειότητα στα social media είναι μια ψευδαίσθηση.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.