ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Setting powder vs Setting spray: 2 προϊόντα ομορφιάς που κρατούν το μακιγιάζ στη θέση του όλη μέρα - Ποιο να διαλέξεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Νοεμβρίου 2023

Setting powder vs Setting spray: 2 προϊόντα ομορφιάς που κρατούν το μακιγιάζ στη θέση του όλη μέρα - Ποιο να διαλέξεις
Διάλεξε το καλύτερο για εσένα και το μακιγιάζ σου

Αν αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις το μακιγιάζ σου, το πιθανότερο είναι ότι θέλεις να διαρκέσει αναλλοίωτο για αρκετές ώρες. Μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια του μακιγιάζ σου με πολλούς τρόπους, όπως με τη χρήση ενός primer που κρατάει σταθερό το foundation. Ωστόσο, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκέσει όλη την ημέρα είναι να το «κλειδώσεις» με μια setting powder ή ένα setting spray. Ποιο προιόν όμως είναι το καταλληλότερο για εσένα;

Setting Powder

H setting powder χρησιμοποιείται συνήθως στο πρόσωπο σε σημεία όπου θέλεις ένα ματ φινίρισμα. «Έρχεται» σε ελεύθερη μορφή (μορφή σκόνης) και η εφαρμογή της γίνεται με τη χρήση ενός μεγάλου αφράτου πινέλου. Ουσιαστικά κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται: κρατάει το μακιγιάζ στη θέση του όλη την ημέρα.
Ανάλογα με την εμφάνιση που θέλεις να δημιουργήσεις, οι setting powders είναι διαθέσιμες σε πολλές αποχρώσεις αλλά και ημιδιαφανείς. Οι άχρωμες προορίζονται για όλους τους χρωματικούς τόνους δέρματος, ενώ όσες έχουν χρώμα ζεσταίνουν το χρώμα της βάσης του μακιγιάζ σου.

Οι setting powders μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να την απορρόφηση της πλεονάζουσας λιπαρότητας της επιδερμίδας, ενώ είναι ιδανικές για να κρατούν το foundation και το concealer στη θέση τους.

Τρόπος εφαρμογής της setting powder: Αφού επιλέξεις την πούδρα σου, μπορείς να την εφαρμόσεις με φειδώ σε όλο το προσωπο ή στα σημεία όπου τείνουν να εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα όπως στο Τ του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι), ανάλογα με το φινίρισμα που επιθυμείς.

Jenny.Gr

Setting Spray

Το setting spray είναι ένα υγρό που με το ψέκασμά του τυλίγει το πρόσωπο με ένα πέπλο το οποίο «δένει» το μακιγιάζ και το σταθεροποιεί, χαρίζοντας ματ φινίρισμα στο δέρμα.
Το Setting spray χρησιμοποιείται για να κρατήσει ολόκληρο το μακιγιάζ σας στη θέση του – συμπεριλαμβανομένων της πούδρας, της μάσκαρα, ακόμη και του κραγιόν.
Τα διαφορετικά είδη setting spray που είναι διαθέσιμα στην αγορά λειτουργούν αποτελεσματικά για κάθε τύπο δέρματος ή δερματική ανάγκη.
Μια εκπληκτική ιδιότητα του setting spray είναι επίσης ότι αυτό το ελαφρύ mist είναι τέλειο για να χαρίσεις αίσθηση ανανέωσης στην επιδερμίδα σου το απόγευμα, αν φοράς ήδη το μακιγιάζ σου από το πρωί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.