ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Σκιά ματιών: Η απόχρωση που πρέπει να έχεις πάντα στο makeup bag σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Νοεμβρίου 2023

Σκιά ματιών: Η απόχρωση που πρέπει να έχεις πάντα στο makeup bag σου
IG @kimkardashian
Αν βρεις την τέλεια απόχρωση καφέ σκιάς, μην τη βγάλεις ποτέ από το νεσεσέρ του μακιγιάζ σου

Υπάρχει ένα προϊόν ομορφιάς που σου επιτρέπει να παίξεις με τα φωτεινά και σκούρα σημεία του προσώπου σου. Κι αυτό δεν είναι αλλό από μια καφέ σκιά για τα μάτια. Με την απλότητά της μπορεί να καθηλώνει την προσοχή, καθώς προσδίδει βάθος στο βλέμμα, ενώ αν το κατάλληλο χρώμα αναμειχθεί καλά στο βλέφαρο, εξισορροπεί το παιχνίδι του φυσικού contouring και hightlighting στο πρόσωπο.

Η δύναμη του καφέ υπογραμμίστηκε επίσης φέτος από την τάση του espresso makeup που ανέδειξε η Χέιλι Μπίμπερ

Ποια καφέ σκιά ματιών να επιλέξεις με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σου

Jenny.Gr
IG @gigihadid

Εάν ακολουθείς τη λογική της τεχνικής του contouring, η επιλογή της καφέ σκιάς ματιών θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τον φωτότυπο και τον υπότονό σου. Τα χρώματα των ανοιχτόχρωμων φωτοτύπων τονίζονται περισσότερο εφαρμόζοντας μια ανοιχτή καφέ, ουδέτερη σκιά ματιών, σε αποχρώσεις αμύγδαλο, dove grey ή σοκολάτα γάλακτος, γενικά με ψυχρό τόνο.

Στα μπλε και πράσινα μάτια, η ροζ καφέ σκιά ματιών κάνει την απόχρωση της ίριδας πιο φωτεινή. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πιο έντονα χρώματα προορίζονται για σκούρους φωτότυπους: ακόμη και για εκείνους με διάφανο και χλωμό δέρμα, οι πιο φωτεινές αποχρώσεις της καφέ σκιάς είναι μια μέθοδος για να αποκτήσεις μαγνητική όψη, αλλά δώσε προσοχή στην ένταση του χρώματος: είναι καλύτερα να μην επιλέξεις ένα πολύ σκούρο μαύρο για να αποφύγεις ένα βαρύ και με όψη κουρασμένο αποτέλεσμα.

Για φωτότυπους με ζεστό τόνο, ισχύει η ίδια αρχή. Σε σκούρο δέρμα, η καφέ σκιά ματιών μπορεί να φαίνεται περιττή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσεις εντυπωσιακή εμφάνιση: οι αποχρώσεις espresso, κάστανο και μαόνι λειτουργούν τόσο ως βάση για smokey eyes όσο και ως πέπλο για το κινητό βλέφαρο .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.