ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Κραγιόν: Η εφαρμογή που εξασφαλίζει άψογο αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

4 Δεκεμβρίου 2023

Κραγιόν: Η εφαρμογή που εξασφαλίζει άψογο αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας
IG @candiceswanepoel
Το κραγιόν φωτίζει τα χείλη και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ολοκληρώνοντας μοναδικά ακόμα και το πιο απλό μακιγιάζ

Προσθέτει μια νότα χρώματος που μπορεί να φέρει επανάσταση στο μακιγιάζ, αρκεί να εφαρμοστεί με δεξιοτεχνία: το κραγιόν τυλίγει τα χείλη και ολοκληρώνει το μακιγιάζ, μεταμορφώνοντας ακόμα και τους πιο απλούς συνδυασμούς. Το κόκκινο ενθαρρύνει, το μωβ περιβάλλει με μια μυστηριώδη γοητεία, το καφέ επαναφέρει στο προσκήνιο τις τάσεις της δεκαετίας του '90.

Η επιλογή του ιδανικού κραγιόν, ωστόσο, είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας. Το κλειδί για ένα άψογο αποτέλεσμα είναι ο τρόπος που εφαρμόζεις το κραγιόν σου. Μια στρατηγική εφαρμογή σου επιτρέπει να τολμήσεις με φινιρίσματα και χρώματα και να πειραματιστείς ακόμα και με μαύρο κραγιόν ή με κάποιο άλλο του οποίου η σύνθεση χαρίζει μια απροσδόκητη λάμψη.

Ανακάλυψε τα βήματα που οδηγούν το μακιγιάζ των χειλιών σε ένα νέο επίπεδο ακρίβειας

Ενυδάτωσε τα χείλη σου

Τα άψογα ενυδατωμένα χείλη είναι ένα απολύτως απαραίτητο βήμα για την καλή εφαρμογή του κραγιόν. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να φροντίζεις τα χείλη σου καθημερινά, ακολουθώντας μια ρουτίνα που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα των χειλιών απαλή, χωρίς σκασίματα. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, λοιπόν, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς ένα απαλό scrub, με βάση το μέλι και τη ζάχαρη, για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα κι έπειτα πρέπει να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε ένα θρεπτικό lip balm.

Δημιούργησε ένα περίγραμμα χειλιών

Ο σκοπός της χρήσης του lip liner είναι διπλός: αφενός σου επιτρέπει να βελτιώσεις το σχήμα, χαράσσοντας ένα όριο που πρέπει να τηρείς για να αποφύγεις μουτζούρες, αφετέρου είναι απαραίτητο για το παιχνίδι των χρωματικών αντιθέσεων. Για τέλεια εφαρμογή, το μολύβι πρέπει να χρησιμοποιείται για να περιγράψει το περίγραμμα των χειλιών και να αναμειχθεί προς το κέντρο, ξεκινώντας από το εξωτερικό και μετακινώντας από κάτω προς τα πάνω για το πάνω χείλος και από πάνω προς τα κάτω για το κάτω, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο το τόξο του έρωτα και τις γωνίες.

Άπλωσε κραγιόν με το πινέλο

Πρόκειται για τον ιδανικό και απόλυτα επαγγελματικό τρόπο εφαρμογής κραγιόν. Η εργονομική άκρη του πινέλου είναι σχεδιασμένη ώστε να αγκαλιάζει τα χείλη και να εφαρμόζει το χρώμα με απόλυτη ακρίβεια χωρίς να αφήνει «χώρο» για λάθη. Το ιδανικό θα ήταν να εφαρμόζεις δύο ελαφριές στρώσεις κραγιόν: πέρασε την πρώτη στρώση, περίμενε μερικά λεπτά ώστε να προλάβει να στεγνώσει για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα κι έπειτα άπλωσε ακόμα μια στρώση κραγιόν.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πούδρα

Για να επιτρέψεις στο κραγιόν να διαρκέσει όλη την ημέρα και να αντισταθεί σε όλες τις αντιξοότητες, το μυστικό είναι να το καλύψεις με ένα πέπλο πούδρας. Για να το εφαρμόσεις, τοποθέτησε ένα χαρτομάντιλο μπροστά από τα χείλη σου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα πινέλο για να ταμπονάρεις ελαφρά την πούδρα πάνω από το κραγιόν.

Πώς να εφαρμόσεις άψογα το κόκκινο κραγιόν

Δεν υπάρχει πιο εμβληματικό χρώμα κραγιόν από το κόκκινο! Ταυτόχρονα όμως είναι και η πιο δύσκολη απόχρωση στην εφαρμογή. Το κόκκινο κραγιόν πρέπει να είναι τέλειο, καθορισμένο και λαμπερό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις, φυσικά, είναι η επιλογή της απόχρωσης, για να εναρμονιστεί με τον υποτόνο της επιδερμίδας σου. Μόλις βρεις το σωστό χρώμα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις με το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι της ίδιας ακριβώς απόχρωσης με το κραγιόν και μετά να γεμίσεις τα χείλη με χρώμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.