ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στο μακιγιάζ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Δεκεμβρίου 2023

3 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στο μακιγιάζ
Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες του μακιγιάζ σου και απόκτησε πιο φρέσκια εμφάνιση

Το μακιγιάζ έχει την ικανότητα να ενισχύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, να τονώνει την αυτοέκφραση και την αυτοπεποίθηση και να δημιουργεί ένα άψογο φινίρισμα. Ωστόσο, εάν κάποια προϊόντα εφαρμοστούν με λάθος τρόπο, μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητα χρόνια στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

Κι αυτό είναι ένα γεγονός που όλες θέλουμε σίγουρα να αποφύγουμε! Εδώ εντοπίζουμε τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ, αυτά που μπορούν πράγματι να μας κάνουν να δείχνουμε πιο ώριμες από ότι είμαστε πραγματικά.

Ματ κραγιόν σε σκούρα απόχρωση

Η τάση του ματ σκούρου κραγιόν έρχεται και παρέρχεται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται στα trends που αναδεικνύουν τη νεανικότητα του προσώπου. Οι πολύ σκούρες αποχρώσεις κραγιόν απορροφούν περισσότερο φως από τις ανοιχτότερες και φωτεινότερες αποχρώσεις, κάνουν τα χείλη να φαίνονται πιο λεπτά από ό,τι είναι, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ψευδαίσθηση ενός πιο ώριμου προσώπου συνολικά.

Αντί λοιπόν να επιλέξεις ένα κραγιόν σε βαθύ κόκκινο ή μωβ απόχρωση, προτίμησε χρώματα με μπλε υποτόνους που κάνουν τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά ή απλά ενυδατικά balms που μιμούνται ένα νεανικό effect.

Έντονο ρουζ

Η υπερβολική εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ δεν αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση του ρουζ, μπορεί να φαίνεται αφύσικο εάν δεν χρησιμοποιείται με μέτρο.

Για να επιτύχεις μια soft εφαρμογή, χρησιμοποίησε το κατάλληλο πινέλο για παράδειγμα κάποιο πιο fluffy με πολλές μαλακές τρίχες που θα προσδώσει πιο αέρινη και φυσική όψη στο δέρμα ή ένα πινέλο kabuki.

Jenny.Gr
IG @margotrobbieofficial

Eyeliner στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων

Η επιλογή του λάθος στυλ eyeliner μπορεί να τονίσει τα σκοτεινά σημεία κάτω από τα μάτια και το «πόδι της χήνας». Για να αποφευχθεί αυτό, θα ήταν καλό να αποφεύγεις να βάζεις eyeliner στο κάτω βλέφαρο. Να θυμάσαι πώς μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς σωστά το eyeliner, μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του lift effect στα μάτια σου – αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός μας με το πέρασμα του χρόνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.