ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα beauty looks της Pat McGrath που έγραψαν ιστορία στις πασαρέλες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Φεβρουαρίου 2024

Pat McGrath
Εκκεντρικές, εντυπωσιακές και καινοτόμες εικόνες με την υπογραφή της Pat McGrath

Η ομορφιά στην υψηλή ραπτική προορίζεται να είναι υπερβολική και να προκαλεί εντυπώσεις. Ακριβώς αυτό πέτυχε η Pat McGrath στο show του Maison Margiela Haute Couture Spring 2024, μεταμορφώνοντας τα μοντέλα σε πορσελάνινες κούκλες.

Το μακιγιάζ της Pat McGrath έγινε viral εν μια νυκτί, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον στα social media. Οι θεωρίες σχετικά με την τεχνική του μακιγιάζ φούντωσαν και πολλοί δημιουργοί των μέσων δικτύωσης προσπάθησαν να αναδημιουργήσουν την beauty πρόταση της Pat McGrath. Ενώ, η Gen Z θέλησε να μάθει περισσότερα για την ίδια την δημιουργό αυτού του ευφάνταστου, άκρως δημιουργικού, θεατρικού μακιγιάζ.

Η Pat McGrath μπορεί να είναι «νέα» στους ανερχόμενους δημιουργούς περιεχομένου των social media, στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται συστάσεις. Η Pat McGrath έχει χαρακτηριστεί ως η πιο σημαντική makeup artist στον κόσμο της μόδας και ήταν η πρώτη makeup artist που διορίστηκε στο Dame το 2020 . Έχοντας κερδίσει για πρώτη φορά δυναμική παρουσία στο editorial και στο μακιγιάζ στις πασαρέλες στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Pat McGrath συνεργάζεται με οίκους όπως οι Jil Sander, Prada, Armani, Miu Miu, Alexander McQueen και John Galliano για περισσότερα από 25 χρόνια. Η τεράστια επιρροή της στη βιομηχανία ομορφιάς, την οδήγησε στο λανσάρισμα της ομώνυμης σειράς μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος to 2025, Pat McGrath Labs, η οποία έκτοτε έχει γίνει ένα beauty brand δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει τα αγαπημένα μας beauty looks από τη θρυλική Pat McGrath!

Christian Dior Haute Couture Spring 2004

Το 2004, η Pat McGrath δημιούργησε ένα εξίσου θεατρικό και με ιστορικές αναφορές beauty look. Τα μοντέλα είχαν χρυσά χείλη, έντονα μαύρα και απόλυτα δομημένα φρύδια, ενώ στα μάτια πρωταγωνιστούσε η glitter σκιά ματιών που προσομοίαζε τους αρχαίους Αιγύπτιους βασιλιάδες και βασίλισσες.

John Galliano Fall 2007

Το 2007, η Pat McGrath δημιούργησε για τον John Galliano ένα μακιγιάζ, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1920: Το χλωμό δέρμα, τα λεπτά φρύδια ζωγραφισμένα με μολύβι και η ψευδαίσθηση των βυθισμένων ματιών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του μακιγιάζ.

Christian Dior Ηaute Couture Fall 2011

Ένα ακόμα μακιγιάζ της Pat McGrath που ξεχώρισε ήταν το 2011 στο σόου υψηλής ραπτικής του Christian Dior. Οι διαγαλαξιακές παγιέτες, οι πέτρες στο προσώπο και τα μπορντό χείλη ολοκλήρωναν μοναδικά τη συλλογή.

John Galliano Spring 2011

Στην επίδειξη του John Galliano στην Opera Comique, η Pat McGrath συνεργάστηκε με τον κομμωτή Julien d'Ys για να προσαρμόσει κάθε μοντέλο ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δύο ακριβώς ίδιες εμφανίσεις. Μερικά μοντέλα έφεραν λεπτά τοξωτά φρύδια και μαύρα χείλη, ενώ άλλα είχαν μπλε μεταλλική σκιά ματιών και εντυπωσιακό ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών τους.

Christian Dior Ηaute Couture Spring 2013

Το 2013, η Pat McGrath μας έδωσε μια νέα άποψη για τα κλασικό (και συχνά προβλέψιμα) κόκκινα χείλη, χρησιμοποιόντας κρύσταλλα αντί για κραγιόν.

Alexander McQueen Fall 2014

Στην πασαρέλα του Alexander McQueen, οι χνουδωτές βλεφαρίδες έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη.

Alexander McQueen Spring 2015

Η δημιουργική διευθύντρια του Alexander McQueen, Sarah Burton, ζήτησε συγκεκριμένα από την Pat McGrath ένα «δυνατό και λακαρισμένο» beauty look για να τονίσει αυτή τη συλλογή. Για να επιτύχει τα τελικά 35 προσαρμοσμένα κομμάτια για κάθε μοντέλο, η McGrath κατασκεύασε αρχικά περίπου 70 διαφορετικές μάσκες για να τις δοκιμάσει σε διαφορετικές συναρμολογήσεις.

Maison Margiela Haute Couture Spring 2016

Το εμπνευσμένο από τον David Bowie μακιγιάζ της Pat McGrath για τοn Maison Margiela θα μείνει στην ιστορία ως ένα συγκινητικό και καινοτόμο αφιέρωμα, καθώς το σόου έλαβε χώρα λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του icon της μουσικής και της μόδας.

Givenchy Spring 2016

Η Pat McGrath έβρισκε πάντα νέους τρόπους για να καινοτομεί με αντισυμβατικά υλικά - όπως όταν κατασκεύασε αιθέριες μάσκες προσώπου από ελεφαντόδοντο και χάντρες για τον Givenchy.

Maison Margiela Haute Couture Spring 2017

Η Pat McGrath έφερε την τέχνη στην πασαρέλα με αναφορές μοντέρνας τέχνης, αφηρημένα γραμμικά σχέδια και χρώματα μπλοκ για τη συλλογή Artisanal του John Galliano.

Valentino Haute Couture 2019

H Pat McGrath χρησιμοποίησε την ολοκαίνουργια (τότε) μάσκαρα FetishEyes της μαζί με ψεύτικες βλεφαρίδες στολισμένες με φτερά που έμοιαζαν με πέταλα.

Marc Jacobs Spring 2020

Σε αυτό το σόου του Marc Jacobs κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, η Pat McGrath δημιούργησε 60 εξαιρετικά μοναδικά μακιγιάζ με σκοπό να καθιερώσει σε κάθε μοντέλο τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα σε «μια εξιδανικευμένη ερμηνεία της πραγματικής ζωής».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.