ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακιγιάζ ματιών: Τα «μυστικά» της τεχνικής που χαρίζει lifting effect στο βλέμμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Φεβρουαρίου 2024

Μακιγιάζ ματιών: Τα «μυστικά» της τεχνικής που χαρίζει lifting effect στο βλέμμα
IG @camilacoelho
Τα tips και tricks που κολακεύουν τα βλέφαρα των ματιών

Το σχήμα των ματιών κάθε γυναίκας είναι ένα ξεχωριστό και υπέροχο χαρακτηριστικό της εμφάνισής της. Μεταξύ αυτών των σχημάτων, τα κουκουλωτά μάτια αποπνέουν μια μυστηριώδη γοητεία, ωστόσο αποτελούν πρόκληση όσον αφορά στην εφαρμογή του μακιγιάζ ματιών. Αυτό οφείλεται στην προεξοχή του άνω βλεφάρου, η οποία μπορεί να «κρύψει» το σημείο όπου τοποθετείται η σκιά ματιών και το eyeliner.

Ως αποτέλεσμα, πολλά στιλ μακιγιάζ ματιών, όπως τα smokey eyes και το sharped eyeliner, δεν είναι τόσο ταιριαστά σε αυτό το σχήμα ματιών. Στην πρόκληση αυτή προστίθεται η φυσική διαδικασία γήρανσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του δέρματος και λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

Αυτό, όμως, δεν είναι εντελώς αποτρεπτικό καθώς μια γυναίκα με κουκουλωτά μάτια, μπορεί να ανακαλύψει άλλες τεχνικές εφαρμογής μακιγιάζ που κολακεύουν περισσότερο το σχήμα των ματιών της.

Τα tips & tricks που κολακεύουν τα κουκουλωτά μάτια, χαρίζοντάς τους lifting effect

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Contouring στα βλέφαρα

Αν και συνήθως το contouring συνδέεται με το σμίλευμα των ζυγωματικών, η ίδια τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί για την βελτίωση του σχήματος των ματιών. Το «μυστικό» είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση βάθους στο άνω βλέφαρο, χρησιμοποιώντας το σωστό προϊόν και το σωστό πινέλο. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα μορφή που παίρνει το σχήμα των ματιών προσδίδει συγχρόνως και πιο νεανική εμφάνιση στο βλέμμα.

Σκούρα σκιά

Χρησιμοποιώντας μια σκιά που είναι ελαφρώς πιο σκούρα από την φυσική απόχρωση της επιδερμίδας του βλεφάρου «υποχωρεί» οπτικά η προεξοχή του. Λόγω αυτού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται ματ ή σατινέ υφές σκιάς και να αποφεύγονται οι υγρές και πολύ λαμπερές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.