ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να διατηρείς καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Μαΐου 2024

5 λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να διατηρείς καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ
IG @rosiehw
Εσύ πόσο συχνά πλένεις τα πινέλα σου;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αγαπάμε το μακιγιάζ. Αναμφίβολα μας κάνει να αισθανόμαστε δημιουργικές και λειτουργεί τονωτικά στα επίπεδα της αυτοπεποίθησή μας, καθώς τελειοποιεί την όψη της επιδερμίδας μας και τονίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Είναι αλήθεια όμως πως παρά τα θετικά αποτελέσματα του μακιγιάζ ως προς την ψυχολογία και την εμφάνισή μας, «κρύβει» κινδύνους για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ο βασικός «ένοχος» είναι τα πινέλα που χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή των προϊόντων. Κι αυτό, διότι όταν δεν φροντίζουμε να τα διατηρούμε καθαρά, πέραν από τα χρώματα μεταφέρουν επίσης σμήγμα, βακτήρια και νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ουσίες που φράζουν τους πόρους του δέρματος και μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις.

5 σημαντικοί λόγοι για να πλένουμε συχνότερα τα πινέλα μακιγιάζ

Jenny.Gr
IG @rosiehw

1. Αποφεύγουμε την εμφάνιση σπυριών: Καθαρίζοντας τα πινέλα αποφεύγουμε να μεταφέρουμε φυσικά έλαια, υπολείμματα και βακτήρια που φράζουν τους πόρους και προκαλούν την εμφάνιση σπυριών.

2. Αποφεύγουμε τον ερεθισμό του δέρματος: Όταν τα πινέλα μακιγιάζ παραμένουν βρώμικα για πολύ καιρό, η πυκνότητα και η απαλότητα των τριχών αλλάζουν, κινδυνεύοντας να καταστρέψουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς με το τρίψιμο.

3. Προστατεύουμε τα προϊόντα από βακτήρια: Δεν είναι μόνο το δέρμα που «δυσκολεύεται» από τις βρώμικα πινέλα, αλλά και τα ίδια τα προϊόντα που μπορούν επίσης να αλλοιωθούν ή να μολυνθούν εάν εισχωρήσουν σε αυτά βακτήρια.

4. Βελτιώνουμε την ποιότητα της εφαρμογής των προϊόντων: Ένα βρώμικο πινέλο θα δίνει πάντα ένα ανακριβές αποτέλεσμα.

5. Παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των πινέλων μας: Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για όλα τα tools ομορφιάς. Εάν φροντίζουμε τα πινέλα μας, πλένοντάς τα και αποθηκεύοντάς σωστά, θα αντέξουν περισσότερο στη διάρκεια του χρόνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.