ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: 4 steps για αόρατη εφαρμογή


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

31 Μαΐου 2024

Concealer: 4 steps για αόρατη εφαρμογή
IG @josephineskriver
Με αυτόν τον τρόπο, το concealer γίνεται «ένα» με το δέρμα

Το πρωί, το concealer λειτουργεί για την εμφάνιση της επιδερμίδας κάτω από τα μάτια, όπως ο διπλός εσπρέσο για το σώμα και το μυαλό. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να έχουμε την τέλεια φόρμουλα προϊόντος στο νεσεσέρ του μακιγιάζ μας και φυσικά να γνωρίζουμε πώς να το εφαρμόσουμε σωστά, ώστε να μοιάζει πραγματικά αόρατο

Η βάση

Ο σχολαστικός καθαρισμός και η ενυδάτωση του δέρματος ακόμα και κάτω από την περιοχή των ματιών με μια πλούσια, αλλά ανάλαφρη ενυδατική κρέμα, θέτει τις βάσεις για μια άψογη. Αν φοράς foundation, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο, ακόμα και κάτω από τα μάτια. Αν χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα θα κάνει ό,τι προσπαθείς να κρύψεις, ακόμα πιο προφανές. Με αυτόν τον τρόπο, θα δεις ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τόσο concealer όσο νομίζεις.

Η απόχρωση

Όταν οι υποτόνοι της επιδερμίδας δεν ταιριάζουν με τους υποτόνους του concealer, τότε το concealer έχει την τάση να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο προσώπου. Αν έχεις πιο ζεστό τόνο δέρματος, θα πρέπει να αναζητάς κίτρινους ή πορτοκαλί υποτόνους. Ενώ αν έχεις πιο ψυχρό τόνο δέρματος, οι ροζ υποτόνοι στο concealer σου θα σου είναι πιο κολακευτικοί.

Jenny.Gr
IG @josephineskriver

Η εφαρμογή

Εφαρμόζοντας το concealer, δεν χρειάζεται να καλύψεις ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια, αρκεί μόνο στα σημεία όπου υπάρχει σκιά. Η σκιά αυτή υπάρχει συνήθως στην εσωτερική γωνία του ματιού και πιο σπάνια στην εξωτερική γωνία. Όσον αφορά στην εφαρμογή, τοποθέτησε το προϊόν με ένα μικρό πινέλο με συνθετικές τρίχες και στη συνέχεια μπορείς να το ταμπονάρεις προσεκτικά με τα ακροδάχτυλά σου.

Το αποτέλεσμα

Αφού απλώσεις καλά το concealer, μπορείς να εφαρμόσεις μια λεπτή διάφανη πούδρα σεταρίσματος που θα «κλειδώσει» την υγρή σύνθεση του concealer και θα σταθεροποιήσει για ώρες το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.